Speciaal voor leden: collectieve zorgverzekering 2021

Leden van Spierziekten Nederland kunnen voor 2021 met korting een zorgverzekering afsluiten. Lees ook onze tips rondom uw zorgverzekering. 

Speciaal aanbod voor leden van Spierziekten Nederland
Het einde van het jaar komt in zicht en dus is het weer de tijd voor een oriëntatie op uw zorgverzekering voor 2021. Ook dit jaar kunnen leden van Spierziekten Nederland een collectieve zorgverzekering afsluiten via onafhankelijk verzekeringsadviseur Heilbron. U ontvangt dan korting op de premies voor de basisverzekering en/of aanvullende verzekering voor 2021.

Kijk voor meer informatie op de website van Heilbron. U kunt hier een vergelijking maken tussen zorgverzekeringen, een offerte opvragen, direct het collectief aanvragen bij de huidige maatschappij of overstappen naar een nieuwe maatschappij.

Welke verzekering past bij mijn situatie?
U kunt bij de helpdesk van Heilbron terecht voor een advies over de verzekering die het beste bij úw situatie past. Bijvoorbeeld over het afsluiten van een aanvullende verzekering. Veel mensen kiezen voor uitgebreide aanvullende pakketten, terwijl dat gezien hun situatie niet nodig is omdat veel van de zorg die zij gebruiken vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Leg uw situatie gerust voor aan de adviseurs van Heilbron, telefonisch (0182-30 44 88) of per e-mail.

Tips: overstappen, vergoeding lidmaatschap, hulpmiddelen en fysiotherapie

 • Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Daarvoor mag u niet gekeurd worden. Een keuring kan wel aan de orde zijn als u ook een aanvullende verzekering wil afsluiten.
   
 • Heeft u hulpmiddelen die worden vergoed uit de zorgverzekeringswet? Informeer dan eerst bij uw huidige zorgverzekeraar of u die hulpmiddelen bij een overstap in moet leveren. Dat zou namelijk betekenen dat u bij een overstap naar een nieuwe verzekeraar de hulpmiddelen opnieuw moet aanvragen.
   
 • Diverse zorgverzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende verzekering ook in 2021 (een deel van) de kosten van het lidmaatschap van een patiëntenorganisatie. Bent u lid van Spierziekten Nederland (en/of van een andere patiëntenvereniging), dan is het de moeite om te onderzoeken of u (een deel van) de contributie terug kunt krijgen uit de aanvullende verzekering. Patiëntenfederatie Nederland maakt jaarlijks een overzicht
   
 • Tot slot wijzen we u graag op de vergoedingen van fysiotherapie. Spierziekten zijn zonder uitzondering chronische aandoeningen. Heeft u een spierziekte en een verwijzing van uw behandelend arts, dan wordt de fysiotherapiebehandeling vergoed uit de basisverzekering. Het is dus niet nodig om u aanvullend voor deze behandeling te verzekeren. Er is wel een aantal aandachtspunten waar u op moet letten.
   
  • Er zijn ruim 600 verschillende spierziekten die lang niet allemaal afzonderlijk in de lijst met ‘chronische aandoeningen’ worden benoemd. Ze passen echter zonder uitzondering onder het kopje Spierziekten. Het is belangrijk dat de fysiotherapeut de juiste code gebruikt.
    
  • Vanaf de 21e behandeling worden de kosten voor fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. De eerste twintig komen voor rekening van de aanvullende verzekering of van uzelf, wanneer u niet de juiste aanvullende verzekering hebt. Die eigen bijdrage is eenmalig. U hoeft dus niet ieder jaar opnieuw te betalen en evenmin als u van verzekeraar wisselt. Let daar goed op.
   Voor DVN geldt een uitzondering, tenzij de DVN gepaard gaat met klachten van het bewegingsapparaat. Maar dan nog kan de verzekeraar moeilijk doen. Een briefje van de arts of een aanvullende diagnostiek kan soms uitkomst bieden.
    
  • Een derde aandachtspunt: de vergoeding uit de basisverzekering betreft alleen de behandeling van de chronische aandoening. Zou u bijvoorbeeld na een verkeersongeval extra fysiotherapie nodig hebben, dan valt die formeel buiten de regeling chronische aandoeningen, ook al krijgt u dezelfde behandeling die u altijd krijgt. Een verzekeraar kan u hiervoor een aparte rekening sturen, maar kan hier ook soepel mee omgaan.

Meer lezen over de zorgverzekering? Bekijk de uitgebreide informatie van Patiëntenfederatie Nederland

Ervaringen uitwisselen over zorgverzekeringen? Praat mee op het Myocafé.

 

Terug naar overzicht