Spierziekten in de media 2001

Door: Erik van Uden

Zowel radio als TV besteden de komende tijd weer aandacht aan spierziekten.

Op de volgende data wordt op radio, TV en in de krant aandacht besteed aan spierziekten:

  • Vrijdag 2 november tussen 6.30 uuren 8.30 uur in KRO's ontbijttelevisie Peter Grifhorst, die de marathon van NewYork loopt voor mensen met A.L.S. Zie eerder nieuwsbericht.
  • Op zaterdag 3 november in het wetenschapskatern van de Telegraaf waarschijnlijk aandacht voor postpolio en de gevolgen. Zie volgend nieuwsbericht.
  • Op donderdag 8 november (Ned 2, 21.30 uur) besteedt de EO aandacht aan spierziekten. Welke invloed heeft het op je relatie met je partner, wanneer je een kind met een spierziekte opvoedt? Aan het woord komen vader en moeder Van Dijk en zoon Marien. Marien is twaalf jaar en heeft de ziekte van Duchenne.

De EO schrijft in het persbericht:

'Je wereld stort in als je te horen krijgt dat je kind een ongeneeslijke ziekte heeft. Dat overkwam Piet en Marja van Dijk. Hun zoon Marien lijdt aan een spierziekte die zijn lichaam steeds verder aantast. Hoe gaan ze daarmee om in hun dagelijkse leven? Hoe veranderde hun huwelijk? Hoe denken ze over detoekomst?'

Ook Hester Verberkt komt aan het woord. Haar onderzoek naar broers, zussen en Duchenne legde de basis voor de VSN-uitgave Wacht Even - als je broers of zuseen spierziekte heeft.

Terug naar overzicht