Spierziekten in de media 1998

Door: Erik van Uden

In De Telegraaf van vrijdag 6 november een uitgebreid relaas over de problemen van de familie Bos met het vinden van een aangepaste woning.

Mevrouw Bos en haar drie zoons heben een mitochondriële myopathie. Zij wachten al meer dan een jaar op een geschikte aangepaste woning.

Naar aanleiding van het artikel besteedden ook Hart van Nederland en Willibrord Frequin aandacht aan de problemen van dit gezin. De laatste deed dat nog op zondag 15 november.

Op maandag 9 november om 21.00 uur was op de Vlaamse zender VTM het programma Goedele. Goedele Liekens sprak met mensen die van hun arts vernamen dat zijn een ongeneeslijke ziekte hebben; gesprekken met mensen met ALS, MS, kanker, een hartpatiënt en iemand met cystic fybrose.

Op 14 november om 23.00 uur zond de EO het programma Omega uit met als thema 'geloof en ziekte'. Aandacht voor de ziekte van Duchenne en ALS. Met medewerking van VSN-leden.

Op 25 november om 22.00 uur op TV1 een uitzending van de film 'Later en straks zijn morgen geworden'. Aan het woord komen Wieteke Nieuwboer en CarlaVerwegen, die beiden een spierziekte hebben. Wat heeft het voor zin om met een studie te beginnen, als je weet dat je waarschijnlijk nooit betaald werk zult hebben? Waarom zou je je nog zo druk maken? De film wordt herhaald op 28 november om 10.05 uur op TV1.

 

Terug naar overzicht