Spierziekten Nederland is een grote patiëntenvereniging met ruim 9.000 leden en 200 betrokken vrijwilligers. Op het kantoor in Baarn werken 23 medewerkers. De vereniging zet zich in voor mensen met een spierziekte: we zorgen voor goede informatie en behartigen belangen op het gebied van medicijnontwikkeling en in het sociaal domein.
Samen met onder meer de universitaire ziekenhuizen en revalidatie-instellingen verenigd in Spierziekten Centrum Nederland werken we aan betere zorg voor mensen met een spierziekte. Voor twee innovatieve projecten voor de verbetering van deze zorg zoeken we een projectmedewerker.
Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag met de volgende twee projecten:
- Het verbeteren van de digitale persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) zodat deze optimaal aansluiten bij de behoeften van de gebruikers: mensen met een spierziekte. Zodra de medische gegevens van ziekenhuizen worden ontsloten zorg jij dat het gebruik van de PGO’s in de praktijk getest wordt. Op basis van de tests worden de PGO’s verder geoptimaliseerd. Je werkt nauw samen met patiënten, artsen, Patiëntenfederatie Nederland en PGO-leveranciers.
- Met de teams in de academische centra ga je op zoek naar een effectief en kwalitatief goed model voor ziektegebonden registraties. Registraties bij zeldzame (spier)ziekten zijn noodzakelijk om inzicht te krijgen in het natuurlijk beloop van deze ziekten en het effect van medicijnen. Naast het vaststellen van een goed registratiemodel, horen ook de mogelijkheden om deze te onderhouden zodat de continuïteit gewaarborgd is tot de doelen van het project.
Natuurlijk werk je vanuit het patiëntenperspectief en samen met patiënten.
Je werkt onder de manager kwaliteit van zorg en maakt onderdeel uit van het team dat zich bezig houdt met belangenbehartiging en kwaliteit van zorg. Naast bovengenoemde twee projecten ga je ook aan de slag met kleinere activiteiten gericht op het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor mensen met spierziekten.
Wat heb je in huis?
- Je hebt interesse en goede kennis van de gezondheidszorg, je volgt de ontwikkelingen en begrijpt medisch vakjargon.
- Je hebt ervaring met digitalisering in de zorg en eHealth.
- Je hebt goede sociale vaardigheden, je kunt netwerken en mensen met verschillende belangen en invalshoeken aan je binden (patiënten, zorgverleners, onderzoekers en PGO-leveranciers).
- Je kunt resultaatgericht werken, hebt een hands-on-mentaliteit, bent een netwerker en kunt beleidsmatig en innovatief denken.
- Je bent bereid om zo nodig op onregelmatige tijden te werken.
- Je hebt een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau, bij voorkeur in de gezondheidswetenschappen.
Wat helpt extra mee?
Het draait bij Spierziekten Nederland allemaal om mensen met een spierziekte, hun ouders, kinderen en andere direct betrokkenen. Het is belangrijk dat de nieuwe projectmedewerker zich in hun situatie kan verplaatsen, zo mogelijk uit eigen ervaring.
Wat bieden wij?
Een leuke, veelzijdige baan met een maatschappelijke meerwaarde in een gedreven, gezellig team. Je werkt op een prachtige bosrijke plek op een steenworp afstand van het station in Baarn.
Het betreft een functie van 0,8 tot 1,0 fte. Afhankelijk van je capaciteiten, ervaring en beschikbaarheid bepalen we in overleg het definitieve aantal uur. De projecten hebben een looptijd van twee jaar. In eerste instantie bieden we je een contract voor één jaar met de mogelijkheid van verlenging. De functie wordt ingeschaald in schaal 8 van de CAO Sociaal Werk ( € 2.780 - € 3.961 bij een fulltime aanstelling). Spierziekten Nederland kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand en een goede pensioenvoorziening.
Enthousiast geworden?
Solliciteer dan meteen! Voorzie je CV van een goede motivatie. Mail dit – met vermelding van de vacaturetitel en uiterlijk 9 mei 2022 – naar Marcel Timmen via sollicitatie(at)spierziekten.nl. Heb je vooraf vragen, neem dan contact op met Anja Horemans, anja.horemans(at)spierziekten.nl of 035-5480466 (ma, di of do). De eerste ronde gesprekken vindt plaats in de week van 16 mei 2022.
Geen zzp’ers. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.