Talenten gezocht voor de Paralympische Spelen

Bent u sportief aangelegd en vindt u het leuk uit te zoeken waar uw grenzen liggen? Op zondag 14 oktober 2018 organiseert TeamNL op Papendal de tiende Paralympische Talentdag.

Bent u sportief aangelegd en vindt u het leuk uit te zoeken waar uw grenzen liggen? Op zondag 14 oktober 2018 organiseert TeamNL op Papendal de tiende Paralympische Talentdag. Tijdens deze is iedereen die talent voor sport heeft welkom. Bondscoaches van verschillende zomersporten beoordelen de potentie van deelnemende talenten. TeamNL en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. 
Voor 35 sporters heeft dit al geleid tot deelname aan een topsportprogramma van een bond. Dat zijn er maar liefst vier per Paralympische Talentdag. En daarvan namen 16 sporters deel aan de Paralympische Spelen in Rio, met het geweldige resultaat van vijf medailles.

Paralympische sport uitgelicht: Boccia
Een sport die internationaal veel beoefend wordt door mensen met een spierziekte en waarvoor dringend gezocht wordt naar talent is Boccia. Deze tactische sport heeft veel weg van jeu de boules, maar wordt met zachte ballen in een sporthal gespeeld. Het is zowel een individuele sport als een teamsport en zelfs als u niet genoeg kracht hebt om te gooien kunt u met behulp van een goot alsnog deelnemen op Paralympisch niveau. Bekijk deze video voor meer informatie.  check de volgende link:  
 
Wie 
Sporters tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke/visuele beperking, die sportief zijn en ambities in de sport hebben. Voor specifieke informatie over alle andere sporten zie www.paralympisch.nl/talentdag/profielparalympisch.

Aanmelden
Bent u of kent u een nieuw paralympisch talent, meld u dan aan via het formulier op www.paralympisch.nl/talentdag/meldjeaan.
 

Terug naar overzicht