Tijd voor nieuwe ontmoetingen

Het afgelopen jaar hebben we geleerd dat vriendschap en verbondenheid met je omgeving enorm belangrijk zijn. Voor jongeren met een spierziekte geldt dat zo mogelijk nog veel sterker.

We willen de wereld van jongeren met een spierziekte groter maken en hebben daarom met Stichting Wielewaal een pilot ontwikkeld voor jongeren met een spierziekte van 14 tot 17 jaar: de Jongeren Xperience. Een programma waarin een leuk, gezellig weekend gecombineerd wordt met interessante ontmoetingen. Ontmoetingen die inspireren en die je kind een beeld geven wat er allemaal mogelijk is. Een echte belevenis waar fun afgewisseld wordt met workshops gegeven door jongeren die een voorbeeld zijn met wat ze hebben ondernomen voor hun studie, sport of het opbouwen van hun sociale netwerk.

De Jongeren Xperience is opgebouwd rond het weekend van 10 tot en met 13 september 2021 in de groepsaccommodatie van Bio Vakantieoord. Dit volledig aangepaste vakantiepark ligt op een groot terrein midden in de Arnhemse bossen. De bungalow beschikt over alle noodzakelijke hulpmiddelen. Op het terrein is veel te beleven. Je vindt er een manege, een zwembad, een bioscoop, een muziekkelder, sportvelden, allerlei speeltoestellen, speciale fietsen en nog veel meer. Een mooie kans om zonder ouders weg te gaan en nieuwe vrienden te ontmoeten.

Voor de pilot van de Jongeren Xperience zoeken we jongeren (en hun ouders) die ons willen helpen het concept verder uit te werken. Als ouder ga je niet mee op vakantie, maar word je wel betrokken bij de voorbereidingen.
Stichting Wielewaal heeft veel ervaringen met het organiseren van vakanties voor kinderen en jongeren met een beperking. De begeleiding in het weekend bestaat uit een ervaren recreatieleider, een verpleegkundige en een groep ervaren en enthousiaste vrijwilligers.

Er is plaats voor zeven jongeren. Normaal gesproken kost een vakantieweekend € 1.840,- (voor accommodatie, alle maaltijden, activiteiten, één op één begeleiding, aanwezigheid verpleegkundige). Speciaal voor de pilot vragen we een bijdrage van € 195,- waarmee de basis verzorgingskosten zijn gedekt. 

Wil je zoon of dochter meedoen aan de Jongeren Xperience of heb je vragen? Neem dan contact op met Spierziekten Nederland: Vimla Jaggoe of Margo Peeters, telefoon 035 - 548 04 80 (maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.30 uur). 

Terug naar overzicht