Toe aan een nieuwe rolstoel?

Door: Erik van Uden

De aanschaf van een nieuwe elektrische rolstoel wil nogal eens leiden tot frustraties. Spierziekten Nederland maakte een video met tips voor de aanvrager.

De aanschaf van een elektrische rolstoel heeft soms nogal wat voeten in de aarde en het resultaat is lang niet altijd wat het moet zijn. Er komt dan ook nogal wat bij kijken, want het is veel meer dan een stoel op vier wieltjes. Je brengt in een rolstoel per dag veel uren door en vaak zitten er ook nog eens allerlei apparaten op vast: de omgevingsbesturing, een oproepsysteem of een ademhalingsapparaat. Dat moet allemaal goed op elkaar afgestemd zijn.

Spierziekten Nederland maakte een video met tips voor de aanvraag: Hoe pak je het aan? Hoe kun je helpen? Hoe zorg je dat het hele traject niet eindeloos gaat duren? Zo zegt een van de sprekers, revalidatiearts Esther Kruitwagen: 'Je kunt niet hard genoeg vechten voor een rolstoel die precies op je wensen is afgestemd en volledig als maatwerk wordt afgeleverd.' Verder met medewerker van Ricardo Bronsgeest, medewerker belangenbehartiging van Spierziekten Nederland. Kijk hier de video.

Terug naar overzicht