Training op maat voor kinderen

Door: Spieren voor Spieren

Op het Spierziektecongres biedt Spieren voor Spieren een Zoom-meeting aan voor alle kinderen met een spierziekte en hun gezinnen die meer willen weten over trainen en bewegen met een spierziekte.

Als u een spierziekte heeft zou u kunnen denken dat sporten, trainen en bewegen niet zou kunnen. Maar niets is minder waar: trainen en bewegen is juist hartstikke belangrijk als u een spierziekte heeft. Het is wel van belang dat u de juiste begeleiding krijgt en dat de oefeningen goed bij u passen. Wij noemen dat ‘Training op maat’.

Kinderen met een spierziekte leveren iedere dag in hun dagelijks leven weer een topsportprestatie en verdienen het ook om te kunnen trainen en bewegen als topsporters. En Training op maat is precies dat, sporten en bewegen als een topsporter, met de juiste begeleiding en de juiste oefeningen voor iedereen op maat gemaakt.

Stichting Spieren voor Spieren levert de volgende bijdrage aan het Spierziektecongres:
een Zoom-meeting dat bedoeld is voor alle kinderen met een spierziekte en hun gezinnen die meer willen weten over trainen en bewegen als je een spierziekte hebt. Dr. Bart Bartels, fysiotherapeut en coördinator van het Spieren voor Spieren Inspanningslab in Utrecht, vertelt samen met collega’s over training op maat voor kinderen met een spierziekte. Bekijk op www.spierziektecongres.nl een korte film over topschaatser Sven Kramer die het Spieren voor Spieren Inspanningslab bezoekt, dé plek in Nederland waar kinderen met een spierziekte kunnen trainen en bewegen als topsporters.

De Zoom-meeting is voor leden en vindt plaats op woensdag 9 september tussen 16.00 en 17.00 uur. Hier zullen Bart en zijn collega’s klaar zitten om u meer te vertellen over Training op maat en uw vragen over dit onderwerp te beantwoorden.

U kunt voor deze Zoom-meeting aanmelden via www.spierziektecongres.nl

 

Terug naar overzicht