Tweedehandsmarkt hulpmiddelen 2017

Door: Corinne van Santen

Op de hulpmiddelenwebsite kunt u lekker snuffelen en ideeën opdoen voor handige hulpmiddelen. De site staat vol foto’s en filmpjes. Als extra heeft de website ook nog een tweedehandsmarkt, waarop u gratis hulpmiddelen kunt kopen en verkopen. En die is gratis, maar alleen voor particulieren.

Op de website hulpmiddelen.spierziekten.nl kunt u lekker snuffelen en ideeën opdoen voor handige hulpmiddelen. De site staat vol foto’s en filmpjes. Als extra heeft de website ook nog een tweedehandsmarkt, waarop u hulpmiddelen kunt kopen en verkopen. En die is gratis, maar alleen voor particulieren.

Kopen en verkopen
Het plaatsen van een advertentie gaat makkelijk. Nadat u het formulier hebt ingevuld ontvangt u een mail met een bevestigingslink. Wanneer u via deze link de advertentie bevestigt, wordt de advertentie geplaatst. In de bevestigingsmail staat ook de afmeldlink, waarmee u de advertentie zelf kunt verwijderen. Advertenties ouder dan twee maanden worden automatisch verwijderd. U kunt desgewenst wel een verwijderde advertentie opnieuw plaatsen.

Helpdesk

De site wordt beheerd door de Helpdesk Hulpmiddelen. Deze bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers die voorlichting geeft over hulpmiddelen en aanpassingen voor mensen met een spierziekte.

De Helpdesk Hulpmiddelen bestaat al sinds de oprichting van de vereniging. De vrijwilligers van deze helpdesk zijn aanwezig bij verschillende bijeenkomsten, waar zij op lange tafels een onafzienbare collectie hulpmiddelen presenteren; van extra lange rietjes tot handige klemmetjes, van een antislipvoet voor wandelstok of kruk tot aangepaste bekers en bestek. Voor een deel gaat het niet om echte hulpmiddelen, maar om handigheidjes uit een sportzaak of warenhuis.

Terug naar overzicht