Twintig aanvragen voor therapie-onderzoek 2019

Door: Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft twintig aanvragen binnengekregen voor onderzoek naar een therapie voor spierziekten. Alleen de meest veelbelovende onderzoeken kunnen worden gefinancierd.

Het Prinses Beatrix Spierfonds kreeg veel aanvragen binnen voor onderzoek naar een therapie voor spierziekten. Alleen de meest veelbelovende onderzoeken worden gefinancierd. Het aantal hangt af van het budget.

‘Op weg naar therapie’
Om spierziekten de wereld uit te helpen, is wetenschappelijk onderzoek onmisbaar. Het Prinses Beatrix Spierfonds steunt daarom onderzoek dat leidt tot het ontwikkelen van behandelingen. Dat loopt van onderzoek dat de verschijnselen van een ziekte beschrijft, tot aan het ontwikkelen en beschikbaar maken van een medicijn.

Twintig aanvragen
Er zijn maar liefst twintig aanvragen binnengekomen. In zo’n aanvraag omschrijven de onderzoekers wat ze willen onderzoeken, hoe ze dit willen doen, wat dit gaat kosten en wat dit uiteindelijk oplevert voor de patiënt. De komende maanden worden de aanvragen beoordeeld door buitenlandse experts, de Wetenschappelijke Adviesraad en de Gebruikerscommissie die bestaat uit patiënten en zorgverleners. Uiteindelijk worden de meest veelbelovende onderzoeken gefinancierd, zodat we weer een stapje dichterbij het doel komen: spierziekten de wereld uit!

Lees meer.

 

Terug naar overzicht