Update COVID-19-vaccinaties: 19 maart 2021

Het RIVM meldde dat de uitnodigingen voor vaccinatie van mensen met spierziekten en ademhalingsproblemen deze of volgende week verstuurd zullen worden. Onze verwachting is dat dat volgende week wordt.

Achter de schermen leggen artsen, het Spierziekten Centrum Nederland en het RIVM de laatste hand aan de praktische zaken voor het versturen van de uitnodigingen. Dat dit proces niet sneller gaat, heeft te maken met twee dingen:

  • Het in kaart brengen van de patiënten om wie het gaat is een lastige klus. Zie ook ons eerdere bericht over de verzameling van de patiëntgegevens.
  • Nu bekend is dat het vaccineren in de ziekenhuizen plaats zal vinden, moet er worden gezorgd dat de juiste hoeveelheid vaccins er is én dat die goed verdeeld zijn over de ziekenhuizen. Alleen dan kan iedereen die een uitnodiging ontvangt, ook daadwerkelijk een afspraak voor de vaccinatie kan maken.

Onze verwachting is dat de uitnodigingen vanaf volgende week verstuurd kunnen worden. Dit weekend kunnen er helaas dus nog geen uitnodigingen verwacht worden.

Het is voor u en voor ons heel frustrerend dat de onzekerheid zo lang moet duren. We dringen aan op snelle duidelijkheid. De verantwoordelijkheid voor dit traject ligt bij het RIVM. Om te zorgen dat iedereen die binnen dit traject in aanmerking komt zo snel mogelijk de uitnodiging ontvangt, hebben wij meerdere malen onze ondersteuning aangeboden. Uiteindelijk is het definitieve proces afhankelijk van de besluiten van het RIVM.

Inmiddels hebben het Duchenne Parent Project en de ACP in een persbericht aangegeven onze frustraties te delen.

Terug naar overzicht