Update COVID-19-vaccinaties: nog geen duidelijkheid

Achter de schermen wordt nog steeds gewerkt aan de praktische voorbereiding: wie komt versneld in aanmerking, hoe word je uitgenodigd en waar kun je terecht?

Op 11 februari werd bekend dat spierziektepatiënten bij wie de ademhaling aangedaan is voorrang krijgen in het vaccinatieproces. Goed nieuws, maar hoe dat precies in zijn werk zou gaan, moest nog worden uitgedacht. De stand van zaken op dit moment is dat er – achter de schermen – hard aan gewerkt wordt. De in spierziekten gespecialiseerde artsen uit ons netwerk zijn met het RIVM in overleg. Spierziekten Nederland is nauw betrokken en ondersteunt het proces waar mogelijk.

We herhalen: uiteraard houden we je op de hoogte van de voortgang. Zodra wij weten welke groepen patiënten uitgenodigd worden en op welke manier en wanneer, informeren we je daar direct over. We begrijpen heel goed dat deze onduidelijke situatie veel vragen en onrust oproept, en dat snelheid en duidelijkheid gewenst zijn.

Zie voor een korte samenvatting over wat er al wel bekend is de update vaccinatie van medische hoog-risicogroepen van het RIVM.

Terug naar overzicht