Vacature beleidsmedewerker belangenbehartiging

Spierziekten Nederland en Dwarslaesie Organisatie Nederland hebben een vacature voor een Beleidsmedewerker belangenbehartiging voor 32,4 uur per week.

Spierziekten Nederland is de verenging voor en van mensen met een spierziekte. Spierziekten Nederland heeft een bureau met betaalde medewerkers maar veel taken worden uitgevoerd door zeer bekwame vrijwilligers.
Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON) is de vereniging voor en van mensen met een dwarslaesie of caudalaesie. Bijna alle taken worden uitgevoerd door zeer bekwame vrijwilligers.

Wij zoeken:
Een enthousiaste collega die de spil wil zijn in de collectieve belangenbehartiging en lobby voor de leden van Spierziekten Nederland en de DON. Je volgt de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen die relevant zijn voor ons. Je bent medeverantwoordelijk voor het voorbereiden van het beleid en voert de belangenbehartiging uit gericht op de beschikbaarheid van passende zorg, hulpmiddelen en volwaardige maatschappelijke participatie. 

Je stemt je strategie af met de directeur van Spierziekten Nederland en de voorzitter van de DON en legt verantwoording aan hen af over de resultaten. De resultaten van je werk hebben grote effecten op onze leden en de verschillende stakeholders. Je maakt een goede inschatting van deze effecten en gaat strategisch om met de diverse belangen.

Je bent in staat om de resultaten van de belangenbehartiging op herkenbare en aansprekende wijze te communiceren met de leden van de beide verenigingen. Je draagt actief bij aan de informatievoorziening aan de leden en je ondersteunt bij complexe vragen vanuit de leden. 

Wat breng jij:

  • Je bent een echte netwerker met lobbyvaardigheden met een HBO+ werk- en denkniveau en je hebt ervaring in een soortgelijke functie. Je beschikt over een relevant extern netwerk.
  • Je hebt kennis van het zorgstelsel, spelers in de zorg en het politieke speelveld daaromheen.
  • Affiniteit en/of kennis en ervaring met revalidatiecentra, zorgkantoren en zorgverzekeraars is een pré.
  • Je beschikt over uitstekende onderhandelings- en communicatieve vaardigheden. Je durft stelling te nemen en weet dit ook te onderbouwen met steekhoudende argumenten.
  • Je hebt geduld, bent flexibel en je kan goed anticiperen op de omgeving en actualiteit.
  • Je doorziet snel ingewikkelde, complexe zaken en kan inschatten hoe hiermee om te gaan.
  • Je bent goed in samenwerken en hebt het ondernemerschap in je.
  • Je werkt vanzelfsprekend vanuit het patientenperspectief.

Lees de gehele profielschets

Wat bieden wij jou:
Een uitdagende, afwisselende en zelfstandige baan bij ambitieuze organisaties. Herken je je in bovenstaand profiel en wil je een bijdrage leveren? Je bent van harte welkom!

In eerste instantie bieden we je een contract voor één jaar voor 32,4 uur per week, te weten 0,5 fte bij Spierziekten Nederland en 0,4 fte bij de DON. Op het DON-bureau in Leusden werk je samen met je collega’s in een informele werksfeer. Voor de DON ben je de enige belangenbehartiger in een betaalde dienstbetrekking en werk je nauw samen met de bestuursleden. Bij Spierziekten Nederland werk je in een team betaalde krachten. De beloning voor deze functie is conform CAO Sociaal Werk schaal 9 (max. € 4.556,- per maand op basis van 36 uur).

Word jij onze nieuwe collega?
Solliciteer direct (uiterlijk 17 mei) via voorzitter(at)dwarslaesie.nl.

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Marcel Timmen, directeur bij Spierziekten Nederland,  (marcel.timmen(at)spierziekten.nl of 06 22805425) of met Jacob Zuurmond, voorzitter van het bestuur van Dwarslaesie Organisatie Nederland via voorzitter(at)dwarslaesie.nl

De eerste gesprekken vinden eind mei plaats.

Terug naar overzicht