Vacature directeur SCN

Door: Spierziekten Centrum Nederland

Het Spierziekten Centrum Nederland (SCN) is per januari 2022 op zoek naar een directeur. Aantal dagen per week in overleg. Een gedeelde functie behoort tot de mogelijkheden.

Er zijn ruim zeshonderd spierziekten (ook wel neuromusculaire aandoeningen genoemd) met uiteenlopende symptomen, zoals spierzwakte, gevoelsstoornissen en vermoeidheid. De mate waarin de spieren zijn aangetast en het moment waarop de ziekte zich openbaart, verschillen. In Nederland zijn er naar schatting 200.000 mensen met een spierziekte. De ontwikkelingen in onderzoek en behandeling van spierziekten gaan snel en zijn veelbelovend.

Spierziekten Centrum Nederland verenigt zorgprofessionals en wetenschappelijk onderzoekers en biedt een platform voor de experimentele en klinische onderzoeksgroepen van de zeven Universitair Medisch Centra voor neuromusculaire ziekten. Het centrum werkt intensief samen aan de verbetering van diagnostiek, zorg en behandeling van mensen met spierziekten.

Het SCN biedt een dynamische en uitdagende strategische functie binnen een jonge, ambitieuze en gedreven organisatie, die een volgende stap in haar ontwikkeling wil zetten.

Jij adviseert, ondersteunt en ‘spart’ met het bestuur op strategisch niveau, om te bouwen aan een overkoepelende organisatie in het spierziektenveld. Je initieert acties en nieuwe projecten en onderhoudt contacten met externe partijen zoals patiëntenverenigingen en fondsen.

Het SCN zoekt 

  • een verbindende vernieuwer, een strateeg, een overtuigende aanjager; een creatief denker die ideeën genereert en de kracht van de organisatie gebruikt om Spierziekten Centrum Nederland verder te brengen;
  • iemand met affiniteit voor wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg;
  • iemand die zelfstandig kan werken, maar ook een teamspeler is die bruggen slaat tussen de Universitair Medisch Centra onderling en de verschillende medische en wetenschappelijke disciplines;
  • iemand die kansen ziet en grijpt en die zowel verbaal als op papier communicatief vaardig is.

Functie-eisen
Je hebt een hbo- of universitaire opleiding voltooid, bij voorkeur op het gebied van de medische wetenschap, communicatie, business administration of projectmanagement.

Bijzonderheden
Invulling van de vacature kan per direct, in samenspraak. Het betreft in eerste instantie een jaarcontract. De totale functieomvang is geschat op drie dagen per week.

Reactie en procedure
Met vragen over het profiel of het wervingsproces kun je contact opnemen met Anneke van der Kooi (a.j.kooi(at)amsterdamumc.nl of 06 50074197), voorzitter SCN. Kandidaten kunnen hun sollicitatie, vergezeld van een motivatiebrief en curriculum vitae, graag uiterlijk 15 december 2021, kenbaar maken door een e-mail te sturen naar a.j.kooi@amsterdamumc.nl.

Terug naar overzicht