Handige adressen voor een onbezorgde vakantie

Wat is er leuker dan het vooruitzicht er even helemaal uit te zijn? Actief bezig zijn en nieuwe ervaringen opdoen of alleen maar lekker relaxen en loskomen van sleur van alledag. Deze tips helpen u op weg.

Aangepaste vakantiehuizen
Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft tien volledig aangepaste vakantiehuizen voor mensen met een spierziekte en hun familie. De huizen zijn verspreid over het hele land en allemaal gelegen in een prachtige omgeving. Er kunnen zes personen verblijven in de vakantiehuizen van wie maximaal twee mensen die rolstoelgebonden zijn. Met de vakantiehuizen van het Spierfonds wordt vakantie vieren wel mogelijk. 

Onthaasten in Oostkapelle
Stichting Goedegebuuren biedt u een comfortabel verblijf in Zeeland dat is aangepast voor mensen met een beperking. U moet hierbij denken aan een goede toegankelijkheid, een hoog-laagbed, een trippelstoel, een zeer ruime badkamer met beugels naast het toilet, een opklapbaar douchestoeltje, een verrijdbare douche-toiletstoel en een onderrijdbare wastafel met verstelbare spiegel. 

Aangepaste chalets
De Schutstichting verhuurt volledig aangepaste chalets op vier- en vijfsterrencampings in Frankrijk tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Aangepaste vakantiepark
Vakantiepark L'Accolade richt zich op mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking. Bij dit vakantiepark zijn de voorzieningen (zoals hulpmiddelen en aanpassingen) die mensen met een fysieke beperking nodig hebben standaard aanwezig. U kunt hier gebruik van maken om zo van een onbezorgde vakantie in het buitenland te kunnen genieten.

Vakantiepark in NL
Stichting Bio biedt zeventien zeer ruime vakantiebungalows, volledig aangepast voor kinderen met een complexe handicap en hun gezin, familie of groep. Kinderen kunnen op dit vakantiepark onbeperkt genieten en veilig spelen. 

Toegankelijke speeltuinen
In Nederland zijn al heel wat speelplekken waar kinderen met én zonder beperking lekker samen kunnen spelen. De speeltuinbende laat zien waar u terechtkunt.

Watersport
SailWise biedt meerdaagse, uitdagende watersportactiviteiten en -vakanties voor mensen met een beperking. Dankzij SailWise kan iedereen genieten van een onvergetelijke ervaring op het water.

Toegankelijke stranden, drempelvrije paviljoens
In de gids Strandrolstoelen aan de Nederlandse kust staat informatie over de toegankelijkheid van het strand. U kunt zien welke strandpaviljoens drempelvrij zijn en welke een mindervalidentoilet hebben. Daarnaast kunt u bij veel strandpaviljoens een strandrolstoel reserveren. Er zijn verschillende types strandrolstoelen te leen.

Vakantiegevoel
Mede dankzij een groot aantal gulle gevers (organisaties en particulieren) biedt Stichting On Wheels kinderen en volwassenen met een (ernstige) beperking een onbezorgd vakantiegevoel. Dit maken ze mogelijk door de verhuur van aangepaste vervoer- en kampeermiddelen, chalets en de organisatie van leuke activiteiten.

Met een groep of individueel
MundoRado Reizen organiseert begeleide groepsreizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Onder de naam "Individuele Reizen" biedt MundoRado ook bestemmingen aan voor mensen die liever met hun eigen groep of gezin reizen.  

Vakantiewijzer
Een uitgebreid overzicht van het aanbod aan aangepaste vakanties vindt u op de Vakantiewijzer van MEE. Behalve informatie over vakanties en accommodaties kunt u er ook organisaties vinden waar u terechtkunt voor advies. Daarnaast is er informatie over geldzaken, goedkope vakanties, toegankelijkheid, vervoer en mogelijkheden per regio. 

Nachtje weg zonder drempels 
Op de website www.eelkedroomt.nl verzamelt Eelke bijzondere rolstoeltoegankelijke hotels, B&B’s en af en toe een huisje in Nederland. Ook is er een boekje te koop met twintig heerlijke weekendjes weg in Nederland: “Bed & Breakfast zonder drempels”. 

Inspiratie
Deskundige reisadviseurs helpen u met het vinden van de perfecte reis, volledig afgestemd op uw wensen. Ook voor inspiraties kunt u terecht op de website van Travel Councellors.

Landstede Buitengewoon Reizen
Landstede Buitengewoon Reizen is een reisbureau, gespecialiseerd in aangepaste vakanties voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Landstede biedt allerlei soorten vakanties aan over de hele wereld. 

De Aangepaste Vakantie Gids
Op de website www.aangepastevakantiegids.nl kunt u in detail aangeven welke specifieke voorzieningen, hulpmiddelen en zorg nodig zijn voor een vakantie in binnen- of buitenland. Hierdoor krijgt u alleen die accommodaties of reisorganisaties te zien die aan uw wensen voldoen zodat u gemakkelijk uw vakantie kunt samenstellen. 

In het zonnetje
Picture Vakanties wil elke vakantiegast 'in the picture' zetten en een vakantie naar wens en behoeften aanbieden. U kunt uw vakantie rechtstreeks boeken bij de eigenaar of organisatie. 

Support Vakantiegids 
Elk jaar verschijnt de Support Vakantiegids, vol informatie over aangepaste vakanties en met ook veel praktische tips van lezers. De Support Vakantiegids is een speciale editie van Support Magazine

Internationaal
Nuttige tips voor en door reizigers met een lichamelijke beperking vindt u op Global Access News.

Terug naar overzicht

Gepubliceerd op 7 juli 2017, laatst gewijzigd op 5 september 2017

Bewaar als PDF Printen