Vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging 

Door: Vimla Jaggoe

Diverse zorgverzekeraars vergoeden ook dit jaar (een deel van) de kosten van het lidmaatschap van een patiëntenorganisatie.

Bent u lid van Spierziekten Nederland of overweegt u lid te worden en vergoedt uw ziektekostenverzekeraar de kosten van het lidmaatschap van een patiëntenvereniging, dan kunt u (een deel van) de contributie terug krijgen uit de aanvullende verzekering. Dit heeft geen invloed op uw eigen risico.

In uw ziektekostenpolis of op de website van uw ziektekostenverzekeraar leest u welke vergoeding u ontvangt. U vindt ook een overzicht van alle verzekeraars die het lidmaatschap vergoeden op de website van Independer of in de lijst van Patiëntenfederatie Nederland. Sommige ziektekostenverzekeraars stellen de voorwaarde dat de patiëntenvereniging aangesloten is bij Patiëntenfederatie Nederland of bij Ieder(in). Spierziekten Nederland is aangesloten bij beide koepelorganisaties. 

Download uw bewijs van lidmaatschap op de persoonlijke pagina. Uw ziektekostenverzekeraar zal mogelijk naar dit bewijs vragen als u de kosten van lidmaatschap wilt declareren. 

 

 

Terug naar overzicht