Vergoeding lidmaatschap

Door: Vimla Jaggoe

Diverse zorgverzekeraars vergoeden ook dit jaar (een deel van) de kosten van het lidmaatschap van een patiëntenorganisatie.

Ben je lid van Spierziekten Nederland of overweeg je lid te worden en vergoedt je ziektekostenverzekeraar de kosten van het lidmaatschap van een patiëntenvereniging, dan kun je (een deel van) de contributie terug krijgen uit de aanvullende verzekering. Dit heeft geen invloed op je eigen risico.

In je ziektekostenpolis of op de website van je ziektekostenverzekeraar lees je welke vergoeding je ontvangt. Je vindt ook een overzicht van alle verzekeraars die het lidmaatschap vergoeden op de website van Independer of in de lijst van Patiëntenfederatie Nederland. Sommige ziektekostenverzekeraars stellen de voorwaarde dat de patiëntenvereniging aangesloten is bij Patiëntenfederatie Nederland of bij Ieder(in). Spierziekten Nederland is aangesloten bij beide koepelorganisaties. 

Download je bewijs van lidmaatschap van Spierziekten Nederland op de persoonlijke pagina. Je ziektekostenverzekeraar zal mogelijk naar dit bewijs vragen als je de kosten van lidmaatschap wilt declareren. 

Terug naar overzicht