Wat denkt u, dokter?

Door: Erik van Uden

Onder de titel 'Wat denkt u, dokter?' liet het RadboudUMC een video maken die geen patiënten laat zien maar mensen die hun dagelijks leven leven - en een chronische ziekte hebben ...

Onder de titel 'Wat denkt u, dokter?' liet het RadboudUMC een video maken die geen patiënten laat zien maar mensen die hun dagelijks leven leven - en een spierziekte of andere chronische aandoening hebben ...

Maar al te vaak zien artsen geen mens tegenover zich in de spreekkamer maar een medisch vraagstuk. Ze realiseren zich dan onvoldoende dat er buiten de spreekkamers volledige levens geleefd worden; dat er gesport wordt, gewerkt, dat er eten wordt klaargemaakt, kinderen worden opgevoed.

Prima initiatief van het RadboudUMC om dat in beeld te brengen. Spierziekten Nederland deed suggesties voor hoofdrolspelers en dat heeft geresulteerd in een mooie video. Een van de hoofdrolspelers geeft op haar blog een toelichting bij de video. De video is ook via YouTube te bekijken. Geweldig trouwens dat mensen bereid zijn om hun persoonlijke verhaal voor de camera te vertellen.

Dit beeldmateriaal werd afgelopen najaar opgenomen in opdracht van RadboudUMC, voor artsen in opleiding van nu. Het is gemaakt door Loes van Veen Audiovisuele Producties voor de Gezondheidszorg.

Terug naar overzicht