Webcast 'Beademing: wat zijn de mogelijkheden?' 2017

Door: Marcel Timmen

Op 12 januari 2018 verzorgt Spierziekten Nederland de webcast 'Beademing: wat zijn de mogelijkheden?'. De inschrijving is vanaf vandaag geopend.

Bij een aantal progressieve spierziekten kunnen de ademhalingsspieren langzamerhand minder goed gaan functioneren. De longen kunnen moeilijker zuurstof opnemen en koolzuur uitscheiden. De ademhalingsspieren moeten steeds meer een topprestatie leveren om hun taak te vervullen. Ze krijgen onvoldoende de gelegenheid om uit te rusten. Dat geeft op den duur ademhalingsproblemen. Ochtendhoofdpijn, vermoeidheid, problemen met het ophoesten van slijm, concentratiestoornissen, duizeligheid, vermagering en slaapstoornissen kunnen wijzen op slechter werkende ademhalingsspieren.

In deze webcast bespreken we de vragen als:

  • wat ademhalingsondersteuning is;
  • welke typen beademing er zijn;
  • het proces van onderkenning van signalen en instelling op beademing door een Centrum voor Thuisbeademing;
  • wat beademing in de thuissituatie betekent voor uzelf en uw omgeving;
  • de mogelijkheden van ademtraining en gebruik van de hoestmachine.

De webcast vindt plaats op vrijdag 12 januari 2018 van 16.00 tot 17.00 uur.

Programma

16:00 - 16:30 uur
Presentatie over ademhalingsondersteuning door prof. dr. Peter Wijkstra, hoofd van het Centrum voor Thuisbeademing Groningen en Marcel Timmen, directeur van Spierziekten Nederland.

16:30 - 17:00 uur
Beantwoording van vragen

Aanmelden
De uitzending staat open voor leden en niet-leden van Spierziekten Nederland en is gratis. Inschrijven voor de webcast is mogelijk tot en met 9 januari 2018. U ontvangt twee dagen voor de webcast een bevestiging met een link naar de webcast.

Webcast, heel eenvoudig
De webcast is een uitzending via internet vanuit het kantoor van Spierziekten Nederland die u rechtstreeks thuis kunt volgen. U kunt vooraf of tijdens de uitzending vragen stellen aan de sprekers. Om een webcast te volgen heeft u, afgezien van een goede internetverbinding, geen speciale voorzieningen nodig. U kunt gebruikmaken van een pc, laptop, tablet of zelfs een smartphone.

Terug naar overzicht