Webcast 'Een actief leven met postpolio'

In de webcast bespreken we onder andere een nieuwe visie op actief zijn binnen de marges van de fysieke mogelijkheden.

In je jeugd stonden de poliobehandelingen voorop. Jijzelf wilde gewoon erbij horen en normaal meedraaien met de anderen. Naarmate je ouder werd, begon het gewoon meedraaien je echter op te breken, je werd overbelast.

In de webcast bespreken we een nieuwe visie op actief zijn binnen de marges van de fysieke mogelijkheden. We laten je kennismaken met een aanpak waarmee je jezelf een nieuwe energiebalans aanleert waardoor je energie overhoudt voor dat wat er toe doet.

Inhoud webcast

  • Wat is een poliotijdlijn?
  • Slim omgaan met klachten als vermoeidheid en overbelasting
  • Cognitieve gedragstherapie helpt!
  • Hoe kun je actief zijn binnen de marges van je fysieke mogelijkheden?

 De webcast vindt plaats op vrijdag 20 april 2018 van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Programma

16:00 uur - 16:30 uur 
Gesprek  over ‘een actief leven met postpolio’ met mevrouw drs. Sandra de Morée, specialist op dit gebied en psychologe kenniscentrum postpolio verbonden aan het AMC Amsterdam, Aadje de Groot, ervaringsdeskundige en Theo Martens, beiden lid van de diagnosewerkgroep postpolio van Spierziekten Nederland.

16:30 - 17:00 uur
Beantwoording van vragen.

Aanmelden
De uitzending staat open voor leden en niet-leden van Spierziekten Nederland en is gratis. Inschrijven is mogelijk tot en met 17 april 2018. U ontvangt twee dagen voor de webcast een bevestiging met een link naar de webcast.

Webcast, heel eenvoudig
De webcast is een uitzending via internet vanuit het kantoor van Spierziekten Nederland die u rechtstreeks thuis kunt volgen. U kunt vooraf of tijdens de uitzending vragen stellen aan de sprekers. Om een webcast te volgen heeft u, afgezien van een goede internetverbinding, geen speciale voorzieningen nodig. U kunt gebruik maken van een pc, laptop, tablet of zelfs een smartphone.

Terug naar overzicht