Webcast 'Erfelijkheid in de familie'

Door: Margo Peeters

Heeft u vragen over het omgaan met erfelijkheid in de familie als u met een diagnose van erfelijke spierziekte te maken krijgt? Meld u dan aan voor de webcast op 9 oktober.

De meeste spierziekten zijn erfelijk: zij worden van ouder op kind doorgegeven. Er zijn meerdere vormen van overerving. Dit betekent dat er veelal meer mensen in één familie aangedaan of drager zijn. Bovendien brengt die erfelijkheid specifieke gevoelens, vragen en dilemma’s mee: hoe zit het met het bijvoorbeeld met informeren van familieleden als je met een diagnose van een erfelijke spierziekte te maken krijgt? En wat betekent die erfelijkheid als je een kinderwens hebt.

Inhoud webcast 

  • Verschillende vormen van overerving 
  • Het omgaan met erfelijkheid in de familie 
  • Het informeren van familieleden 
  • Erfelijkheid en een kinderwens 

De webcast vindt plaats op vrijdag 9 oktober 2020 van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Programma

16:00 uur - 16:30 uur
Presentatie over 'Erfelijkheid in de familie' door dr. Christine de Die-Smulders, klinisch geneticus en hoogleraar Preïmplantatie Genetische Diagnostiek Maastricht UMC+ en Margo Peeters, medewerker Spierziekten Nederland.

16:30 - 17:00 uur
Beantwoording van vragen. 

Aanmelden
De uitzending staat open voor leden en niet-leden van Spierziekten Nederland en is gratis. Inschrijven voor de webcast is mogelijk tot en met 6 oktober 2020. U ontvangt twee dagen voor de webcast een bevestiging met een link naar de webcast. 

Aanmelden webcast Erfelijkheid 

 

 

Terug naar overzicht