Webcast Mantelzorg 2018

Inschrijving voor de webcast 'Wie zorgt er voor de mantelzorger?' op 2 november 2018 is nu geopend.

Mantelzorg is vaak niet iets wat je kiest, het is iets wat op je pad komt en wat langzaam een onderdeel van je dag wordt. Het overkomt je en het voelt als een vanzelfsprekendheid om voor je broer, zus, partner, ouder of kind te zorgen. Maar hoe vanzelfsprekend ook, het is wel goed om stil te staan bij je rol als mantelzorger voordat je vastloopt. 

In deze webcast bespreken we vragen als:

  • Wat houdt mantelzorg in? 
  • Hoe ga je zelf om met de ziekte van je vriend(in)/ partner/ ouder/ kind?
  • Hoe houd je zorg en relatie uit elkaar?
  • Hoe houd je het zo goed mogelijk vol?
  • Wat als het niet meer gaat?

Ook kunt u tijdens de webcast vragen stellen aan onze spreker, Jos Hogendoorn. 

De webcast vindt plaats op vrijdag 2 november 2018 van 16.00 uur tot 17.00 uur. 

Programma 

16:00 uur - 16:30 uur 
Presentatie van mevrouw Jos Hogendoorn, zelf jarenlang ervaring als mantelzorger en gewerkt bij de mantelzorglijn van Mezzo en de Thuishulpcentrale Utrecht. 

16:30 - 17:00 uur
Beantwoording van vragen. 

Aanmelden
De webcast staat open voor leden en niet-leden van Spierziekten Nederland en is gratis. Inschrijven is mogelijk tot en met 30 oktober 2018. U ontvangt twee dagen voor de webcast een bevestiging met een link naar de webcast.

Webcast, heel eenvoudig
De webcast is een uitzending via internet vanuit het kantoor van Spierziekten Nederland die u rechtstreeks thuis kunt volgen. U kunt vooraf of tijdens de uitzending vragen stellen aan de sprekers. Om een webcast te volgen heeft u, afgezien van een goede internetverbinding, geen speciale voorzieningen nodig. U kunt gebruik maken van een pc, laptop, tablet of zelfs een smartphone.

Indien u niet in de gelegenheid bent om deze webcast bij te wonen maar u bent wel geïnteresseerd: binnen enkele dagen na de uitzending is de webcast via een link op de website van Spierziekten Nederland terug te kijken.

 

Terug naar overzicht