Webcast ‘Pgb: zorg en hulpmiddelen’

Door: Ricardo Bronsgeest

Wilt u weten hoe u uw zorg en/of hulpmiddelen organiseert met een pgb? Meld u zich dan aan voor de webcast op 17 mei aanstaande.

Passende zorg en hulpmiddelen maken het mogelijk om uw leven te leiden zoals u dat belangrijk vindt. Zorg en hulpmiddelen kunt u ontvangen via een zorgaanbieder of leverancier. Als u uw zorg en/of hulpmiddelen zelf wilt organiseren met een persoonsgebonden budget (pgb), dan is een goede voorbereiding belangrijk.

Zelf uw zorg inkopen met een pgb geeft u veel mogelijkheden maar ook de verantwoordelijkheid om tot passende zorg of hulpmiddelen te komen en het budget goed te besteden. Bij de aanvraag en het besteden van het pgb krijgt u te maken met de regels die voor het pgb zijn gesteld. Er zijn verschillende wettelijke domeinen of 'loketten' waar u mee te maken kunt krijgen zoals de gemeente of de zorgverzekeraar. Er zijn meerdere doelen waarvoor u een pgb kunt aanvragen. Dat kan zorg zijn, maar ook een hulpmiddel. 

Bij Spierziekten Nederland krijgen we regelmatig vragen over een pgb, bijvoorbeeld:

  • Mag ik altijd een pgb aanvragen?
  • Waar vraag ik een pgb aan?
  • Kan ik het pgb van de gemeente en de zorgverzekeraar combineren?
Webcast

De webcast ‘Pgb: zorg en hulpmiddelen' vindt plaats op vrijdag 17 mei 2019 van 16.00 tot 17.00 uur. De webcast bestaat uit twee delen. In het eerste deel gaan we aan de hand van praktische voorbeelden in op

  • Waarom een pgb?
  • De aanvraagprocedure
  • De voorwaarden om voor een pgb in aanmerking te komen

In het tweede deel gaan we in op aandachtspunten bij het pgb in de praktijk zoals 

  • Hoe organiseer ik mijn zorg?
  • Hoe vind ik zorgverleners?
  • Waar moet ik aan denken zodat ik verantwoord met het pgb omga?
Programma

16.00 - 16.30 uur 
Presentatie over het aanvragen en het gebruik van een pgb aan de hand van praktische voorbeelden door Hans van der Knijff (adviseur en voorlichter van Per Saldo; dé belangenorganisatie voor en van mensen met een pgb) en Ricardo Bronsgeest (medewerker Belangenbehartiging) van Spierziekten Nederland.

16.30 - 17.00 uur
Beantwoording van vragen

Aanmelden

De uitzending staat open voor leden en niet-leden van Spierziekten Nederland en is gratis. Inschrijven voor de webcast is mogelijk tot en met 14 mei 2019. U ontvangt twee dagen voor de webcast een bevestiging met een link naar de webcast.

Terug naar overzicht