Webcast 'Revalidatie GBS en CIDP' op 21 september

In deze webcast vertellen neuroloog prof. dr. Pieter van Doorn en revalidatiearts dr. Wim Janssen wat u kunt doen tegen restverschijnselen bij GBS of CIDP en wat revalidatie en training hierbij kunnen betekenen.

Een strandwandeling maken, douchen, aankleden, koken of een dagje eropuit met vrienden. GBS of CIDP kan uw plannen en wensen behoorlijk dwarsbomen. Dagelijkse activiteiten zijn niet altijd meer vanzelfsprekend. Toch is er vaak meer mogelijk dan aanvankelijk lijkt. Revalidatie kan helpen de gevolgen van GBS of CIDP in het dagelijks leven te verminderen. Herstel is soms niet volledig, wat leidt tot teleurstelling.

Wat kunt u verwachten?
In deze webcast vertellen neuroloog prof. dr. Pieter van Doorn en revalidatiearts dr. Wim Janssen wat u kunt doen tegen restverschijnselen bij GBS of CIDP en wat revalidatie en training hierbij kunnen betekenen.

In de webcast bespreken we vragen als:

  • Wat zijn restverschijnselen? Wat is de oorzaak?
  • Wat kan herstellen? Wat niet?
  • In hoeverre kan revalidatie je helpen om te gaan met restverschijnselen?
  • Wanneer en voor wie is revalidatie zinvol? 
  • Waaruit bestaat de revalidatiebehandeling, wat mag je verwachten?
  • Wat kun je zelf doen tijdens of na de revalidatie?
  • Hoe ga je om met vermoeidheid en pijn?

Datum en tijd
De webcast vindt plaats op vrijdag 21 september 2018 van 16.00 uur tot 17.00 uur. 

Programma 

16:00 uur - 16:30 uur 
Presentaties van prof. dr. Pieter van Doorn, neuroloog, en dr. Wim Janssen, revalidatiearts, beiden verbonden aan het Erasmus MC in Rotterdam.

16:30 - 17:00 uur
Beantwoording van vragen. 

Aanmelden
De uitzending staat open voor leden en niet-leden van Spierziekten Nederland en is gratis. Inschrijven is mogelijk tot en met 18 september 2018. U ontvangt twee dagen voor de webcast een bevestiging met een link naar de webcast. 

Webcast, heel eenvoudig
De webcast is een uitzending via internet vanuit het kantoor van Spierziekten Nederland die u rechtstreeks thuis kunt volgen. U kunt vooraf of tijdens de uitzending vragen stellen aan de sprekers. Om een webcast te volgen hebt u, afgezien van een goede internetverbinding, geen speciale voorzieningen nodig. U kunt gebruik maken van een pc, laptop, tablet of zelfs een smartphone.

Indien u niet in de gelegenheid bent om deze webcast bij te wonen maar u bent wel geïnteresseerd: binnen enkele dagen na de uitzending is de webcast via een link op de website van Spierziekten Nederland terug te kijken.

Terug naar overzicht