Webcast 'Slim kiezen in het onderwijs' 2018

Door: Kirsten IJsebaert

Deze webcast vindt plaats op 11 januari 2019. Inschrijving is geopend.

Het vinden van een geschikte school voor je kind is niet altijd eenvoudig. Niet alleen is het onderwijsaanbod belangrijk, maar je vraagt je ook af of je kind zich welkom en gelukkig voelt op de gekozen school. Voor kinderen met een spierziekte zijn deze vragen op voorhand lastiger te beantwoorden en leven er ook tijdens de onderwijsperiode meer twijfels.

In deze webcast bespreken we vragen als

  • Kies je voor regulier of speciaal onderwijs? 
  • Wat zijn voor- en nadelen van verschillende onderwijsvormen? 
  • Wat moet er allemaal geregeld worden? 
  • Wat kun je doen als je niet de juiste keuze hebt gemaakt?

Datum en tijd
De webcast vindt plaats op vrijdag 11 januari 2019 van 16.00 tot 17.00 uur.

Programma

16.00 uur - 16.30 uur 
Presentatie over de keuzemogelijkheden voor onderwijs voor kinderen met een spierziekte door de heer Wim Ludeke, voorzitter van het college van bestuur van De Onderwijsspecialisten. De scholen van stichting De Onderwijsspecialisten bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan kinderen die specifieke ondersteuning nodig hebben. Daarnaast is Wim Ludeke voorzitter van LECSO, het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs, de vereniging waarbij vrijwel alle scholen voor speciaal onderwijs in Nederland aangesloten zijn.

16.30 - 17.00 uur
Beantwoording van vragen

Aanmelden
De uitzending staat open voor leden en niet-leden van Spierziekten Nederland en is gratis. Inschrijven is mogelijk tot en met 8 januari 2019. U ontvangt twee dagen voor de webcast een bevestiging met een link naar de webcast.

Webcast, heel eenvoudig
De webcast is een uitzending via internet vanuit het kantoor van Spierziekten Nederland die u rechtstreeks thuis kunt volgen. U kunt vooraf of tijdens de uitzending vragen stellen aan de sprekers. Om een webcast te volgen heeft u, afgezien van een goede internetverbinding, geen speciale voorzieningen nodig. U kunt gebruikmaken van een pc, laptop, tablet of een smartphone.

Indien u niet in de gelegenheid bent om deze webcast bij te wonen maar wel geïnteresseerd bent: binnen enkele dagen na de uitzending is de webcast via een link op de website van Spierziekten Nederland terug te kijken.

Terug naar overzicht