Webcast 'Waarom toch naar de revalidatie?'

Door: Anja Horemans

In deze webcast vertelt de revalidatiearts Reinout van Vliet wat revalidatie kan betekenen voor mensen met een spierziekte. Aanmelden voor de webcast kan tot 3 oktober.

Een boswandeling maken, koken, douchen of aankleden, een dagje eropuit met vrienden … Een spierziekte kan uw plannen en wensen behoorlijk dwarsbomen. Dagelijkse activiteiten zijn niet altijd meer vanzelfsprekend. Toch is er vaak meer mogelijk dan aanvankelijk lijkt.

Revalidatie kan helpen de gevolgen van een ziekte in het dagelijks leven te verminderen. Ook helpt revalidatie u om te gaan met de beperkingen die voortvloeien uit de ziekte. Dit onderdeel van de behandeling is onmisbaar voor veel mensen met een spierziekte. 

In deze webcast vertelt de revalidatiearts Reinout van Vliet wat revalidatie kan betekenen voor mensen met een spierziekte. Mocht u nog geen revalidatiearts hebben dan kunt u na het kijken van deze webcast bepalen of revalidatie voor u zinvol is. Hebt u al wel revalidatie dan kunt u aan de hand van deze informatie bepalen of revalidatie u nog meer kan bieden. 

In de webcast bespreken we vragen als:
•    Wat houdt revalidatie in? 
•    Wanneer en voor wie is revalidatie zinvol? 
•    Waaruit bestaat de revalidatiebehandeling, wat mag u verwachten? 
•    Wanneer is een regelmatige controle bij de revalidatiezorg zinvol? 
•    Wat kunt u zelf doen om de revalidatie nog beter te laten aansluiten bij uw wensen? 
•    Waar kunt u goede revalidatieteams vinden?

De webcast vindt plaats op vrijdag 5 oktober 2018 van 16.00 uur tot 17.00 uur. 

Programma 

16:00 uur - 16:30 uur 
Presentatie van de heer Reinout van Vliet, revalidatiearts en voorzitter van de medische staf van het Roessingh, centrum voor revalidatie te Enschede. 

16:30 - 17:00 uur
Beantwoording van vragen. 

Aanmelden
De uitzending staat open voor leden en niet-leden van Spierziekten Nederland en is gratis. Inschrijven is mogelijk tot 3 oktober 2018. U ontvangt twee dagen voor de webcast een bevestiging met een link naar de webcast. 

Terug naar overzicht