Webconferentie overige myositis

In de webconferentie hebben we interessante onderwerpen en deskundige sprekers om je te informeren. Er is ook ruimte voor vragen.

Wat als je functioneren achteruitgaat? Hoe kunnen de rollen door ziekte binnen de relatie veranderen? Hoe vind je nou de balans in je dagelijks leven? Tijdens de webconferentie gaan wij in gesprek met jullie over over de psychosociale aspecten van het leven met myositis. Dit doen wij met medisch maatschappelijk werkster Danique Benschop. Zij richt zich voornamelijk op de psychosociale zorg rondom chronische ziekten en revalidatie. Zij zal een korte voordracht geven om vervolgens met jullie in gesprek te gaan. 

Er is nog veel onduidelijkheid rondom volwassen worden met JDM. Want heb je bij een volwassen leeftijd nou ineens DM? Of blijf je het juist JDM noemen omdat je het kreeg toen je een kind was? Hoe uit JDM zich op volwassen leeftijd? Dr. Annet van Royen, werkzaam in het UMC utrecht en specialist op het gebied van JDM, en dr. Anneke van der Kooij, werkzaam in het Amsterdam UMC met als aandachtsgebied myositis, verzorgen samen een presentatie over JDM bij volwassenen en beantwoorden vragen. 

De webconferentie overige myositis vindt plaats op 2 oktober 2021 om 10.00 uur. Deze online conferentie is alleen voor leden van Spierziekten Nederland. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

Meer informatie over het programma en aanmelden

 

Terug naar overzicht