Werkende mantelzorgers Duchenne

Door: Anja Horemans

Ouders spelen vaak een belangrijke rol bij de verzorging van jongens of mannen met Duchenne. Zij moeten daarom vooral niet besmet raken. Wees hierop alert ook op het werk. Mocht u toch in de knel komen neem contact op met de behandelend specialist van uw zoon.

Jongens en mannen met Duchenne behoren tot de kwetsbare groep spierzieken als het gaat om het coronavirus. Het is dan ook heel belangrijk dat u zoveel mogelijk maatregelen neemt om besmetting met dit virus te voorkomen. In de coronacrisis zijn ouders als mantelzorger essentieel en onmisbaar. Jongens en mannen met Duchenne én hun ouders moeten er daarom kost wat kost voor zorgen dat zij niet met het coronavirus in contact komen. Het advies is om waar mogelijk vanuit huis te werken.

Dat zal niet altijd te combineren zijn met het werk van de ouders. Daarom raden wij ouders die in de knel komen met werk en zorgtaken aan om contact op te nemen met uw behandelend neuroloog, revalidatiearts of het Duchenne Centrum Nederland. Zij kunnen indien nodig uw werkgever schriftelijk vragen hierin een verantwoorde afweging te maken.

Terug naar overzicht