Problemen met spraak, taal, stem of gehoor doen zich bij allerlei spierziekten voor. Heb jij hier mee te maken? Dan kun je een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek.
Gezocht: volwassenen met spraak-, taal-, stem- en gehoorproblemen
Let op. Dit is een ouder bericht. Het kan zijn dat de inhoud niet meer actueel is.

Communiceren wordt lastig door problemen in de spraak, taal, stem of gehoor. De gevolgen hiervan op de uitvoering van je dagelijkse bezigheden en deelname aan de samenleving kunnen groot zijn. Het is daarom belangrijk om de communicatie in sociale situaties te onderzoeken en zo ook beter te kunnen behandelen.
Er zijn in Nederland geen bruikbare instrumenten om de communicatie in sociale situaties in kaart te brengen. Samen met mensen met spraak-, taal-, stem- en gehoorproblemen, logopedisten en onderzoekers is een conceptvragenlijst ontwikkeld om de communicatie in sociale situatie te meten. Onderzoekers van de Hogeschool Utrecht zijn een studie gestart om te beoordelen of de vragenlijst betrouwbaar is.
Doe je mee?
Je kunt deelnemen aan het onderzoek als je ouder bent dan 18 jaar en als je thuiswonend bent (met of zonder ondersteuning). Je kunt niet meedoen als je
- geen toestemming kunt geven om mee te doen aan het onderzoek;
- meerdere ernstige beperkingen hebt;
- aan een ernstige depressie lijdt;
- de Nederlandse taal onvoldoende beheerst.
Wat betekent meedoen?
Meer informatie
Meedoen aan het onderzoek betekent dat je een vragenlijst invult. Dit kan digitaal of op papier. Het zijn allemaal meerkeuzevragen. Het invullen van de vragenlijst duurt zo’n 40 minuten. Het onderzoek is opgezet door de Hogeschool Utrecht. Met vragen kun je contact opnemen met Nicole ter Wal Deze link opent in een nieuw tabblad, docent-onderzoeker Opleiding Logopedie Lectoraat Participatie door Communicatie.
Lees de informatiebrief Deze link opent in een nieuw tabblad