Spierziekten Nederland, vereniging voor mensen metGuillain-Barré syndroom (GBS) / Neem mee voor uw behandelaars

Twee informatiepakketten

GBS is zeldzaam en daarom weten veel artsen en hulpverleners niet goed wat de beste behandeling is. U kunt uw hulpverleners informeren met deze twee informatiepakketten over GBS: Informatie over het Guillain-Barré syndroom: na opname in het ziekenhuis en Informatie over het Guillain-Barré syndroom: op weg naar herstel.

Hoe artsen en andere hulpverleners mensen met GBS het beste kunnen behandelen en begeleiden, staat in de Multidisciplinaire richtlijn Guillain-Barré syndroom (2011, bestelnummer R030, zie webwinkel). Hierin staat wat in het algemeen de beste zorg is voor mensen met GBS. Zorg aan mensen met GBS blijft maatwerk; een zorgverlener kan daarom besluiten van de richtlijn af te wijken.

De richtlijn GBS beslaat het hele ziekteproces en is erg omvangrijk. Hulpverleners weten vaak niet van het bestaan van deze richtlijn af. Bovendien hebben ze de informatie uit de richtlijn pas nodig op het moment dat zij een patiënt met GBS zien. Daarom is er nieuw informatiemateriaal ontwikkeld dat beter aansluit op de informatiebehoefte van hulpverleners. Er zijn ook brochures met informatie voor de patiënt met GBS en naasten.
Er zijn twee informatiepakketten beschikbaar met daarin brochures voor de belangrijkste hulpverleners die betrokken zijn bij de behandeling na opname in het ziekenhuis en bij de weg naar herstel. Patiënten en naasten hebben zelf een belangrijke rol in het verdelen van de informatie.

Bestellen via webwinkel

De twee informatiepakketten Informatie over het Guillain-Barré syndroom: na opname in het ziekenhuis (bestelnummer D051) en Informatie over het Guillain-Barré syndroom: op weg naar herstel (bestelnummer D052) zijn te bestellen via de webwinkel. Gratis digitaal binnenhalen kan hieronder.

Downloaden: Na opname in het ziekenhuis

Het pakket Informatie over het Guillain-Barré syndroom: na opname in het ziekenhuis bestaat uit verschillende brochures voor de hulpverleners die betrokken zijn bij de behandeling na opname in het ziekenhuis (hier gratis digitaal binnen te halen):

Downloaden: Op weg naar herstel

Het pakket Informatie over het Guillain-Barré syndroom: op weg naar herstel bestaat uit verschillende onderdelen voor de hulpverleners die betrokken zijn bij de revalidatiebehandeling (hier gratis digitaal binnen te halen):

Naar overzicht Guillain-Barré syndroom

Gepubliceerd op 27 november 2012, laatst gewijzigd op 29 november 2017

Bewaar als PDF Printen