Limb-girdle spierdystrofieInformeer de fysiotherapeut

Neem mee voor je fysiotherapeut

Fysiotherapie kan helpen bij het trainen en op peil houden van de conditie en de kracht van de spieren die niet of minder door de ziekte zijn aangedaan. Daarnaast is fysiotherapie zinvol voor het leren omgaan met vermoeidheid en pijn. Bij LGMD moet men wel alert zijn op mogelijke problemen met het hart en de ademhaling, die bij sommige typen voorkomen. Om de fysiotherapeut hierop te wijzen, is er de brochure Fysiotherapie bij LGMD.

De brochure is geschreven voor de fysiotherapeut. Je kunt de brochure aan de fysiotherapeut geven en de inhoud met elkaar bespreken. Bij de brochure hoort ook een instructievideo voor fysiotherapeuten. Die vind je hieronder.

Fysiotherapiebrochure downloaden of bestellen in de webwinkel

Met vragen of voor overleg kan de fysiotherapeut altijd contact openemen met een gespecialiseerd revalidatiecentrum. Namen en adresgegevens vind je via onze Zorgwijzer.

Meer over fysiotherapie 

Bovenstaande informatie is samengesteld in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), gespecialiseerde spierziekte-expertisecentra, gespecialiseerde fysiotherapeuten, revalidatieartsen en patiëntvertegenwoordigers.

Ervaringen uitwisselen

Mensen met een spierziekte ontmoeten elkaar op het

Hulpmiddelen vinden

Op de hulpmiddelensite staat veel informatie over hulpmiddelen en aanpassingen voor mensen met een spierziekte. Er is ook een tweedehandsmarkt voor hulpmiddelen.