Bijeenkomst

Online bijeenkomst Muscle-on-a-chip

Nieuwe medicijnen worden eerst uitvoerig getest in een laboratorium voordat er bij patiënten getest kan worden. Hierbij wordt meestal gebruikgemaakt van celmodellen en proefdieren. Maar cellen en dieren reageren vaak anders op medicijnen dan mensen. Onderzoekers proberen daarom een miniatuurversie van een spier te kweken op een speciale chip. Deze ‘muscle-on-a-chip’ kan vervolgens worden gebruikt om medicijnen te testen. We vertellen u er meer over in deze themabijeenkomst.

Bekijk hier het programma.

Voor deze online bijeenkomst is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wij verzoeken u vriendelijk u alleen op te geven als u werkelijk van plan bent deel te nemen. Leden van Spierziekten Nederland kunnen zich tot en met 20 november 2020 aanmelden via de knop ‘herinner mij’.

Als programma gebruiken we Zoom. Dit programma is heel gemakkelijk te gebruiken vanaf een computer, laptop, tablet of smartphone. Om deel te kunnen nemen is het niet nodig dat u een account aanmaakt. U hoeft alleen maar op de link te klikken in uw bevestigingsmail die u kort voor de bijeenkomst ontvangt.

27 november 2020

van 14.00 - 15.00 uur, digitaal en gratis deelname

Alleen voor leden