Spieren voor Spieren

Training op maat voor kinderen met een spierziekte

Wilt u dit bericht aub laten zien aan uw kind of degene in uw gezin voor wie dit bedoeld is?

Als je een spierziekte hebt zou je kunnen denken dat sporten, trainen en bewegen niet zou kunnen. Maar niets is minder waar: trainen en bewegen is juist hartstikke belangrijk als je een spierziekte hebt.
Het is wel van belang dat je de juiste begeleiding krijgt en dat de oefeningen goed bij je passen. Wij noemen dat ‘Training op maat’.

Kinderen met een spierziekte leveren iedere dag in hun dagelijks leven weer een topsportprestatie en verdienen het ook om te kunnen trainen en bewegen als topsporters. En Training op maat is precies dat, sporten en bewegen als een topsporter, met de juiste begeleiding en de juiste oefeningen voor iedereen op maat gemaakt.

Deze Zoom-meeting is bedoeld voor alle kinderen met een spierziekte en hun gezinnen die meer willen weten over trainen en bewegen als je een spierziekte hebt. Dr. Bart Bartels, fysiotherapeut en coördinator van het Spieren voor Spieren Inspanningslab in Utrecht, vertelt samen met collega’s over training op maat voor kinderen met een spierziekte.

Zie hier een korte film over topschaatser Sven Kramer die het Spieren voor Spieren Inspanningslab bezoekt, dé plek in Nederland waar kinderen met een spierziekte kunnen trainen en bewegen als topsporters.