In Nederland

Vakantie in Nederland 

Stichting Goedegebuuren: verhuurt een volledig aangepaste bungalow aan mensen met een lichamelijke handicap. (De verhuur stopt per september 2024)
stichting-goedegebuuren.nl 

Edwin Stichting: biedt ouders van een zwaar lichamelijk gehandicapt kind de mogelijkheid om vakantie te vieren in een aangepaste woning. 
edwinstichting.nl 

Picture Vakanties: via Picture Vakanties kun je je vakantie rechtstreeks bij de eigenaar of organisatie boeken. De pagina's van de eigenaren en organisaties zijn allemaal voorzien van contact- en boekingsgegevens.
picturevakanties.nl

Belvilla:  biedt gedetailleerde informatie over de toegankelijkheid van vakantiehuizen. Onder ‘Uitgebreid zoeken’ kun je specifieke kenmerken aangeven, zoals een aangepast toilet, een brede doorgang of een lift.
belvilla.nl

Windekind: verhuurt drie aangepaste vakantiewoningen te Nieuwvliet. Deze woningen zijn het hele jaar beschikbaar. Gelegen aan zee en duin, te Nieuwvliet-Bad. Strand en zee zijn met de auto bereikbaar. Geschikt voor gezinnen en groepen (zeven personen per woning).
aangepast-vakantieverblijf.nl

Atlas van zorg en vakantie: een overzicht van rolstoelvriendelijke vakanties en aangepaste accommodatie, al dan niet met zorg of hulpmiddelen voor mensen met een chronische ziekte, verstandelijke of lichamelijke beperking en senioren in Nederland.
atlasvanzorgvakantie.nl

Zorghotel: een zorghotel beschikt over appartementen of kamers voor alle vormen van kort verblijf met zorg. De belangrijkste kenmerken van een zorghotel zijn mogelijkheden voor een kortdurend verblijf, 24-uursdienstverlening én zorgverlening in een hotelachtige setting.
atlasvanzorgvakantie.nl/zorghotel-of-hersteloord

Zorglocatie Lindemolen: Lindemolen is een zorglocatie voor kort verblijf waar mensen kunnen herstellen en aansterken na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname of andere situatie waardoor zelfstandig thuis wonen even niet mogelijk is. Lindemolen vervangt de zorg die Surplus voorheen in Hotel Merlinde boodLindemolen is gevestigd op de eerste etage van woonzorgcentrum Elisabeth in Breda.
surplus.nl

Vakantieoord Lorkenbos (Otterlo): hier is het mogelijk aangepaste bungalows en familiehuizen te huren. De vakantiehuizen zijn drempelloos en voorzien van brede deurposten. Het sanitair is voorzien van een verhoogd toilet met beugels en de douche heeft een douchestoel. Er zijn huisjes met hoog-laagbedden; er is de mogelijkheid een scootmobiel te huren. Voor gasten die extra hulpmiddelen nodig hebben, heeft Lorkenbos een samenwerkingsverband met Medipoint afgesloten.
lorkenbos.nl

Eelke droomt: wil je een bijzonder vakantieadres dat ook rolstoeltoegankelijk is? Laat je inspireren door de droomplekjes die Eelke al heeft gevonden! 
eelkedroomt.nl 

Vakantiehuis Sandra: een gezellige volledig aangepaste vakantiewoning in het landelijk gelegen dorp Limmen in Noord-Holland, voor maximaal 4 personen. Met ondere andere een hoog/laagbed, plafondlift, douchebrancard en voldoende ruimte om goed met een rolstoel te kunnen manoeuvreren. De omgeving leent zich uitstekend voor uitstapjes.
vakantiehuissandra.nl

Lionshuis Panningen:  gezinsvakantiehuis voor gasten met spierziektes en andere lichamelijke beperkingen en hun begeleiders. Het huis met 6 slaapplaatsen heeft vele technische voorzieningen specifiek gericht op mensen met zwaardere beperkingen, zodat zij met hun gezinnen/begeleiders kunnen genieten van een mooie vakantie in het Limburgse Panningen.
lionspeelenmaas.nl

Wilhelminahuis en Julianahuis: de twee Beatrixhuizen (Wilhelminahuus en Julianahuus) liggen op Texel, in een rustige wijk aan de rand van Den Burg, op 5 minuten rijden van het centrum. Vanuit Den Burg is alles op Texel goed bereikbaar. De huizen hebben alle benodigde aanpassingen voor mensen met een spierziekte. 
tesselhuus.nl

Villa Puur: voorheen 'het Schildhuus' in Havelte. Vakantiewoning voor maximaal acht personen,  zeer royaal van opzet, luxe van afwerking  op een groot perceel (2500m2). De villa is rolstoelvriendelijk ingericht en er kunnen naar behoefte verschillende hulpmiddelen worden klaar gezet.
villapuur.nl

De Koekoeksklok: biedt een aangepast vakantiehuisje voor gasten mét of zonder zorgvraag, voor één tot vijf personen. Door de landelijke ligging van het vakantiehuisje op gepaste afstand van de groepsaccommodatie is privacy gewaarborgd.
dekoekoeksklok.nl

Drempelloos op Vakantie: deze aangepaste vakantiewoning met ruimte voor vijf personen ligt in een rustige woonwijk in Borne (Twente). Naast de vakantiewoning staat een ‘zorgvilla’ waar je de nodige zorg kunt inkopen.
drempelloosopvakantie.nl

Roompot Care: dit onderdeel van Roompot Vakanties is gespecialiseerd in vakantie met zorg in de breedste zin van het woord. Het doel is gasten die een bepaalde zorgbehoefte hebben een zo plezierig mogelijk verblijf aan te bieden. Roompot Care werkt nauw samen werken met (para)medische instellingen en doelgroepgerichte organisaties.
roompot.nl/care.nl

Center Parcs, Roompot en Landal: bij diverse van deze vakantieparken zijn aangepaste en rolstoelvriendelijke bungalows te reserveren. Informeer van tevoren goed of de accommodatie over de aanpassingen beschikt die je nodig hebt; de aanpassingen verschillen per bungalow.
bungalowparkoverzicht.nl/mindervaliden-vakanties