Internationaal

Engelstalige websites over internationale aangepaste vakanties zijn:

disabledholidays.com

disabledgo.com

Op de website van de Europese Unie vind je de rubriek veelgestelde vragen - Mindermobiele reizigers.
Europa.eu 

Huizenruil

Engelstalige website voor huizenruil van aangepaste woningen: 
matchinghouses.com

België

Een handig overzicht van de parkeerplaatsen voor mensen met een handicap in West-Vlaanderen vind je op onderstaande website. Je kunt zoeken en filteren op een kaart. Je kunt de afmetingen, ondergrond en een foto bekijken van elke plek om te zien of die aan je behoeften voldoet. Bovendien vind je op deze website een uitgebreide handleiding om de parkeerplaatsen op je gps-toestel te zetten.
navigeerenparkeer.be

Op de volgende website staan onder meer brochures over toegankelijke vakantieverblijven in Vlaanderen en Brussel en aan de Vlaamse kust:
visitflanders.com

Een vakantieverblijf 'voor een zorgeloze vakantie met zorg' biedt bijvoorbeeld Middelpunt in Middelkerke.
middelpunt.com

Frankrijk

Informatie over tolwegen en het rijden met een aangepaste bus:

  • Auto's of busjes die wat afmeting betreft tot klasse 2 behoren, maar aantoonbaar via een vermelding op kenteken of rijbewijs voor gehandicaptenvervoer zijn aangepast en ingericht, worden gerekend onder klasse 1.
  • Het voertuig moet bij voorkeur duidelijk zichtbaar van een gehandicaptenparkeerkaart of rolstoelsticker zijn voorzien.
  • Een Europese gehandicaptenkaart moet getoond kunnen worden.
  • Bij de tolstations is aanmelden met de vereiste papieren mogelijk bij de bemande tolhokjes. In het geval van automatische tolpoorten kan via de informatieknop om assistentie worden gevraagd. Om discussie aan de tolpoort te voorkomen, kan het handig zijn een print mee te nemen met de informatie voor gehandicapten. Een pdf hiervoor is beschikbaar op:
     autoroutes.fr

Rolstoeltoegankelijke stacaravan
Aan de Côte d'Azur kun je een compleet rolstoeltoegankelijke stacaravan huren. De caravan staat op een grote camping direct aan de Middellandse Zee, vlakbij Saint Tropez. Het is mogelijk allerlei aanvullende diensten zoals ADL-assistentie en aangepast vervoer in te schakelen. 
hd-cote-d-azur.com

Vervoer en hulpmiddelen
L'Accolade beschikt over een eigen rolstoelbus (Renault Master) voor aangepast vervoer van en naar Nederland. Je kunt ook gehaald of gebracht worden naar de stad (La Rochelle, Saintes enzovoort) of uitstapjes maken met de rolstoelbus. L'Accolade heeft rolstoelen, scootmobielen (betaalde service), diverse tilliften (wel eigen tilmat meenemen), doucherolstoelen en douchebrancards, aangepaste toiletten, hoog-laagbedden (met aangepaste zijhekken en/of incontinentiehoezen), antidecubitusmatrassen, aangepaste strandrolstoel en kinderboxen, kinderbedden, kinderdouchestoelen en aangepaste fietsen (onder meer een rolstoelfiets).
l-accolade.nl

Aangepaste chalêts
De Edwin & Frank Schut Stichting verhuurt volledig aangepaste chalets in Frankrijk op vier- en vijfsterrencampings.
schutstichting.com

Italië

Engelstalige site met informatie over reizen in Italie met rolstoel.
 danitalia.com

Kroatië

Het DeltaS Appartmani op het eiland Rab in Kroatië is rolstoeltoegankelijk. Hier zijn veel hulpmiddelen, zoals til- en plafondliften, douchestoelen, zorgbedden aanwezig.
deltas.nu

Spanje

Barcelona-Enabled verzorgt reserveringen voor verblijf, vervoer en activiteiten die zijn gecheckt op toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking.
barcelona-enabled.com

Tenerife

Mar y Sol is een hotel (in particulier beheer) in Los Cristianos, in de zuidwesthoek van het eiland Tenerife. Het hotel biedt volledig rolstoeltoegankelijke accommodatie; alle kamers hebben een inrijdbare douchehoek. De meeste badkamers zijn uitgerust met een in hoogte verstelbaar toilet met handgrepen. Er is rolstoeltoegankelijk vervoer, ook huur van hulpmiddelen (elektrische bedden, liften, toiletverhoger, drukverlagende matrassen, elektrische rolstoelen, scootmobiel, handbikes enzovoort) is mogelijk.
marysol.org

Verenigd Koninkrijk

Via stichting DOVIE – Drempelloos Op Vakantie In Engeland - kun je een vakantie boeken in een volledig aangepaste vakantiewoning in Ropley, op het prachtige platteland van Hampshire in Engeland. Deze vakantiewoning is van Flat Spaces, partner van Stichting DOVIE. Vanaf Utrecht is de reistijd slechts 5 uur. Uitstapjes naar Stonehenge, Southampton, Wincester, de prachtige zuidkust, New Forest, Londen en Watercress Line Steam Railway zijn allemaal mogelijk. Voor meer informatie en boekingen  kun je contact opnemen met Adriaan Aerts van Stichting Dovie: 
stichtingdovie.nl