Reisorganisaties

Reisorganisaties

Er zijn heel veel organisaties die aangepaste vakanties aanbieden. Een greep uit het aanbod:

 • Wielewaal organiseert ruim 40 jaar activiteiten voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. De stichting biedt jongeren de mogelijkheid om in een groep met mensen van hun eigen leeftijd erop uit te gaan en nieuwe, leuke ervaringen op te doen. Wielewaal gelooft dat het voor ieder mens belangrijk is de grenzen te verleggen en vriendschappen op te bouwen. www.wielewaal.nl
 • Op www.deblauwegids.nl vindt u reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in aangepaste vakanties, aangepaste accommodaties, reistips en reisverhalen van mensen met een beperking. Alle reisorganisaties zijn lid van de NBAV waardoor kwaliteit is gegarandeerd.
 • In de vakantiewijzer van MEE, www.meevakantiewijzer.nl, staan vakantiemogelijkheden voor mensen met een beperking. Het overzicht is niet volledig. Het is verstandig u van tevoren te (laten) informeren over de reisvoorwaarden.
 • Op www.aangepastevakantiegids.nl kunt u in detail aangegeven welke specifieke voorzieningen, hulpmiddelen en zorg er nodig zijn. Er worden geen boekingskosten berekend.
 • DrieTour, www.drietour.nl/reizen-voor-mensen-met-een-lichamelijke-beperking, organiseert groepsreizen, ook voor mensen met een fysieke beperking. Daarnaast is er ruimte voor het beleven van de eigen spiritualiteit, vanuit een christelijke identiteit, met respect voor ieders geloofsovertuiging.
 • MundoRado Reizen, www.mundoradoreizen.nl, organiseert begeleide groepsreizen voor mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Van avontuurlijke rondreis tot zonvakantie, op Europese bestemmingen maar ook ver daarbuiten. Alle vakanties en bestemmingen zijn ook individueel op maat te boeken.
 • www.toegankelijkopreis.be gaat over reizen met een beperking. Op de site kunt u ook tips en reisverslagen lezen. In de rubriek Landen staat een selectie van websites en organisaties die helpen bij de praktische organisatie van een toegankelijke vakantie.
 • wetravel2.eu (in de regio Antwerpen) biedt bijzondere reisformules aan voor mensen met een tijdelijke of permanente fysieke beperking.
 • www.aangepaste-vakantiehuizen.nl: A Vakanties verhuurt vakantiehuizen en groepsaccommodaties. Deze organisatie is ook gespecialiseerd in reis- en annuleringsverzekeringen. A Vakanties biedt aangepaste vakantiehuizen en groepsaccommodaties aan in Nederland en heel Europa.
 • srgaangepastevakanties.nl: SRG Aangepaste Vakanties is een vrijwilligersorganisatie die groepsvakanties aanbiedt voor mensen met een lichamelijke beperking. Veel reizen gaan naar hotels in populaire vakantiebestemmingen. Daarnaast zijn er vakanties in meer aangepaste accommodaties. De meeste in Nederland, maar ook een paar in het buitenland.
 • Stichting on Wheels, www.stichtingonwheels.nl, zet zich in voor kinderen, volwassenen en ouderen met een (ernstige) beperking zoals bij de ziekte van Duchenne. De stichting verhuurt aangepaste vervoer- en kampeermiddelen en chalets en organiseert activiteiten.

Meer informatie over vakanties in Nederland meer informatie over vakanties in Europa