Reisorganisaties

Reisorganisaties

Er zijn heel veel organisaties die aangepaste vakanties aanbieden. Een greep uit het aanbod:

 • DrieTour: organiseert groepsreizen, ook voor mensen met een fysieke beperking. Daarnaast is er ruimte voor het beleven van de eigen spiritualiteit, vanuit een christelijke identiteit, met respect voor ieders geloofsovertuiging. 
  drietour.nl
 • MundoRado Reizen: organiseert begeleide groepsreizen voor mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Van avontuurlijke rondreis tot zonvakantie, op Europese bestemmingen maar ook ver daarbuiten. Alle vakanties en bestemmingen zijn ook individueel op maat te boeken.
  mundoradoreizen.nl
 •  Wetravel2: (in de regio Antwerpen) biedt bijzondere reisformules aan voor mensen met een tijdelijke of permanente fysieke beperking.
  wetravel2.eu
 • Aangepaste vakantiehuizen: verhuur van aangepaste vakantiehuizen en groepsaccommodaties in Nederland en heel Europa. Deze organisatie is ook gespecialiseerd in reis- en annuleringsverzekeringen.
  aangepaste-vakantiehuizen.nl
 • SRG Aangepaste Vakanties: biedt groepsvakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Veel reizen gaan naar hotels in populaire vakantiebestemmingen. Daarnaast zijn er vakanties in meer aangepaste accommodaties. De meeste in Nederland, maar ook een paar in het buitenland.
  srgaangepastevakanties.nl
 • Stichting on Wheels: zet zich in voor kinderen, volwassenen en ouderen met een (ernstige) beperking. De stichting verhuurt aangepaste vervoer- en kampeermiddelen en chalets en organiseert activiteiten.
  stichtingonwheels.nl


Met het gezin eropuit als je kind een beperking of (spier)ziekte heeft? Of als jongvolwassene met een spierziekte op pad met leeftijdgenoten? Kijk dan ook eens op de volgende sites:

 • Stichting Wigwam: organiseert voorjaars-, zomer- en wintervakanties van één of twee weken: jongerenvakanties, groepsvakanties op maat, survivalkampen, WegWijsWeekenden en communicatieweekenden. De wigwamvakantiehuisjes zijn buiten het vakantieseizoen ook los te huur voor een kinderfeestje, familiefeestje of een weekendje weg.
  stichtingwigwam.nl
 • Ronald McDonald Kinderfonds: biedt de mogelijkheid om te overnachten in één van de drie rolstoelvriendelijke vakantiehuizen. Gezinnen met een kind met een beperking of langdurige ziekte betalen zelf een kleine bijdrage. De rest wordt betaald door donateurs en sponsoren.
  kinderfonds.nl


Neem voor meer tips en adressen een kijkje op deze websites: 

 • NVAB: hier vind je reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in aangepaste vakanties, aangepaste accommodaties, reistips en reisverhalen van mensen met een beperking. Alle reisorganisaties zijn lid van de NBAV waardoor kwaliteit is gegarandeerd.
  nbav.nl
 • Aangepaste vakantiegids: hier kun je in detail aangegeven welke specifieke voorzieningen, hulpmiddelen en zorg er nodig zijn. Er worden geen boekingskosten berekend.
  aangepastevakantiegids.nl
 • Toegankelijk op reis: gaat over reizen met een beperking. Op de site kun je ook tips en reisverslagen lezen. In de rubriek Landen staat een selectie van websites en organisaties die helpen bij de praktische organisatie van een toegankelijke vakantie.
  toegankelijkopreis.be
 • Vakantiewijzer van MEE: brede informatie en adressen voor het organiseren van een vakantie voor volwassenen en/of kinderen met een lichamelijke of zintuiglijke beperking, of een chronische ziekte.
  meevakantiewijzer.nl

Meer informatie over vakanties in Nederland 
meer informatie over vakanties in Europa