Sportief en actief

Aangepaste buitenactiviteiten

Voor wie iets anders wil dan luieren in de zon of pittoreske dorpjes bezoeken is een actieve, sportieve vakantie in aangepaste vorm wellicht een idee. Er zijn in Nederland rolstoelroutes en er worden aangepaste buitenactiviteiten georganiseerd. Avontuurlijk ingestelden kunnen watersporten, kamperen of op wintersport.

(Buiten)activiteiten

Uit met korting: wil je in één oogopslag zien welke populaire dagjes uit rolstoeltoegankelijk zijn? Of er een rolstoel te leen is en of een begeleider eventueel korting krijgt? Of er een aangepast toilet is, een parkeerplaats voor mindervaliden en of een geleidehond mee naar binnen mag? Bekijk dan het overzicht van 'Uit met korting'.
www.uitmetkorting.nl

Samenspeelplekken: wil je een overzicht van samenspeelplekken voor kinderen met en zonder beperking? Bekijk dan de volgende link.
playadvisor.co/toegankelijkheid/samenspeelplek

Outdoor Laarbeek: aan het hoogteparcours van Outdoor Laarbeek (met acht hoogteonderdelen) in Beek en Donk kunnen ook mindervaliden deelnemen. Er is een invalidentoilet aanwezig en de ondergrond is rolstoelvriendelijk. Door middel van aangepaste hoogteonderdelen, touwtechnieken en aangepaste klimgordels kan iedereen, met welke beperking ook, de hoogte in.
landelijk.socialekaartnederland.nl

Wandelen met een beperking

Op zoek naar een overzicht van wandelpaden en -routes die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking? Bekijk dan de website
Wandelenmeteenbeperking.nl

Kamperen

Handicamp: elk jaar wordt er aan het begin van de zomer, meestal het eerste weekend na Pinksteren, een kampeerweekend georganiseerd door Handicamp. Steeds op een ander kampeerterrein in Nederland. Families of gezelschappen van wie één of meerdere leden een lichamelijke beperking heeft, kunnen hieraan deelnemen. Je kampeert tijdens het weekend met je eigen kampeermiddel. Hiervoor is een open inschrijving.
handicamp.nl

Camping De Ruimte: op deze camping zijn alle gebouwen volledig aangepast voor mensen met een beperking. Op de pagina Toegankelijkheid kun je lezen welke voorzieningen er zijn.
campingderuimte.nl

Camperbus van 'Roadtrip for life': compleet aangepaste camperbus die te huur is. Gemaakt door iemand die zelf volledig rolstoelafhankelijk is, met tillift, rolstoellift en alles wat je nodig kan hebben onderweg. Kijk voor meer informatie over de camperbus en alles over reizen rond de wereld met een rolstoel op de reisblog van Asmae:
Roll on Adventures.com 

Watersport

SailWise: gaat ervan uit dat watersport en actieve vakanties op het water bijdragen aan de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van mensen met een handicap of chronische ziekte. Watersport biedt mogelijkheden voor iedereen.
sailwise.nl

Sailability: biedt de mogelijkheid, ook aan mensen met een beperking, om op verschillende plaatsen in het land te (leren) zeilen. Dat kan op zeildagen van Sailability. Je kunt ook een vervolgstap zetten naar het (aangepast) wedstrijdzeilen via het Hansa Regatta centrum in Zeewolde. Daar kun je ook wegwijs worden gemaakt in hoe je zelf aan de slag kunt met een boot. 
sailability.nl

Duiken: ook met een spierziekte is duiken vaak mogelijk, juist omdat je in het water gewichtloos bent. . Er zijn verschillende duikscholen in Nederland waar je terechtkunt.
Lees het verhaal maar eens van Anneke van der Werff. 
duikeninbeeld.tv

De Groene Wens Boot: dit is een fluisterboot, speciaal gebouwd voor mensen met een fysieke beperking die samen met hun vrienden of familie willen genieten van de natuur in Nationaal Park de Weerribben-Wieden. De Groene Wens Boot is goed verwarmd en vaart - behoudens extreme weersomstandigheden – dagelijks van 15 januari tot 15 december.
groenewensboot.nl

Stichting Vaarwens: biedt de mogelijkheid aan langdurige zieke of uitbehandelde mensen om een dag door te brengen aan boord van de Meander. De vaardag is een exclusieve dag voor één gezelschap: een patiënt en maximaal vijf naasten (familie, vrienden).
stichtingvaarwens.nl 

Zeilvakanties en meer

Stichting Heroes 4 Life: organiseert zeilvakanties en andere evenementen voor chronisch en ernstig zieke kinderen en jongeren van 4 t/m 25 jaar. Voor de jongere kinderen zijn er geheel verzorgde vakanties met het hele gezin. Voor jongeren van 16 tot 25 jaar zijn er de 'bikkelvakanties', samen met andere jongeren. Voor de vaarvakanties wordt gebruikgemaakt van aangepaste zeilschepen. Kijk op de website voor alle informatie, ook over de andere activiteiten van Heroes 4 Life, een agenda en een aanmeldformulier.
heroes4life.nl

Wintersport

Ski-Uniek: leert je skiën een laat je skiën, mét je lichamelijke beperking.
wintersport.nl

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters: organiseert wintersportreizen naar Oostenrijk en Italië en skilessen in Huizen en Zoetermeer voor lichamelijk gehandicapten. Er zijn voor bijna iedere lichamelijke beperking mogelijkheden.
vgw-online.nl