Werken met een spierziekte

Aan het werk (blijven) met een spierziekte, hoe pak je het aan?

Betaald werk hebben kan belangrijk zijn: uw inkomen gaat omhoog, u gebruikt uw talenten, u ontmoet collega’s. Maar niet tegen elke prijs: u hebt ook nog een leven naast uw werk, met familie, vrienden, vrije tijd. Het gaat om het vinden van de goede balans, zeker wanneer u een spierziekte heeft en de beperkingen door de ziekte toenemen.
U vindt hier praktische informatie die u kan helpen die balans te vinden en te houden.

Aan het werk met een spierziekte

Kom je van school of heb je net je studie afgerond, zoek je een baan en heb je een spierziekte? Daar kun je behoorlijk onzeker van worden. Wat zijn je mogelijkheden? Hoe gaat een werkgever hiermee om? Wat zijn de gevolgen voor je inkomen? Terechte vragen. De antwoorden verschillen per persoon. Daarom is het verstandig om hier hulp bij te vragen. Er zijn instanties die je kunnen helpen. En er zijn regelingen om jou en je nieuwe werkgever tegemoet te komen. Meer over de regelingen en voorzieningen voor arbeidsintegratie

Blijven werken met een spierziekte

Hebt u een baan, maar wordt het door uw ziekte steeds lastiger om uw werk te doen? Ga dan tijdig praten met de bedrijfsarts. Maak met die arts een plan over hoe u het werk beter kunt volhouden. Misschien zijn er aanpassingen nodig op de werkplek, in het werkrooster of in uw takenpakket. Mogelijk is het toch verstandig om minder te gaan werken. Dat kan een hele teleurstelling zijn. Toch is het verstandig om hier op tijd over te praten. Er zijn ook regelingen voor, zowel voor uw werkgever als voor u zelf. Meer over de regelingen om te blijven werken

Eigen bedrijf beginnen

Als zelfstandige kunt u het werk helemaal naar uw hand zetten. U deelt zelf uw tijd in. U neemt alleen opdrachten aan als u daar de energie voor hebt. U bepaalt zelf wat u doet, waar en voor wie. Daar staat tegenover dat u helemaal zelf verantwoordelijk bent voor uw inkomen. Dat kan een behoorlijke druk op u leggen. De stap naar een eigen bedrijf kan daardoor best groot zijn. Die stap hoeft u niet alleen te zetten. U kunt er ondersteuning bij krijgen. Hebt u te maken met een spierziekte, dan zijn er regelingen die u een steuntje in de rug geven.
Meer over het starten van een eigen bedrijf

Webcast 'Werken met een spierziekte'

Hoe kan ik blijven werken als mijn energie beperkt is? Wie kan mij helpen met aanpassingen op mijn werk? Wat zijn de gevolgen als ik minder ga werken? Deze en andere vragen kwamen aan bod tijdens een webcast (live-uitzending via internet) op 9 maart 2018. Ergotherapeut Nanette Nab (Radboudumc in Nijmegen) gaf uitleg en beantwoordde vragen van kijkers. 
Bekijk de webcast ‘Werken met een spierziekte’

Gratis nieuwsbrief ontvangen?