Verslag van een ACT-training

Let op. Dit is een ouder bericht. Het kan zijn dat de inhoud niet meer actueel is.

14 juni 2022
Zwart-wit illustratie van een bloem.

​​​​​​​Tijdens de webconferentie 2021 gaf psycholoog drs. Annemiek van Zantvoort een presentatie getiteld “Hoe verder na de diagnose?”. Voor het beantwoorden van deze vraag volgde Frits 'Acceptance and Commitment Therapy'. Hier vind je zijn persoonlijke verslag.

“Hoe verder na de diagnose?” is een vraag die ons allen raakt en waarop het antwoord niet eenvoudig te geven is. Eén van de opties is  het volgen van een ACT-training: een zelfhulpmethode die is gebaseerd op mindfulness . Frits deelt zijn recente ervaring met deze – voor hem nieuwe – therapie.

Lees het verhaal van Frits Deze link opent in een nieuw tabblad

Mogelijk ook interesse in een ACT-training? Goed om te weten dat er ook ACT-trainingen zijn, speciaal gericht op het omgaan met pijn. En dat, wanneer je door je behandelaar wordt verwezen, een ACT-training normaal gesproken wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Meer informatie
Kijk eens op www.voluitleven.nl Deze link opent in een nieuw tabblad of blader eens door een van de volgende boeken:

  • Voluit Leven (2009), Bohlmeijer en Hulsbergen
  • Leven met Pijn (2013), Bohlmeijer en Hulsbergen
  • Dit is jouw leven (2013), Bohlmeijer en Hulsbergen
  • The 7 habits of highly effective people (1989) Stephen R. Covey.

Jouw ervaring delen?
Heb jij ook een ACT-training gedaan of ga je die doen en richt jouw training zich wel specifiek op pijn? De diagnosewerkgroep zou heel blij zijn als we ook jouw verhaal mogen delen via deze nieuwsbrief met andere leden en abonnees van Spierziekten Nederland met CIAP of MGUS-pnp. Neem contact op via ciap(at)spierziekten.nl Deze link opent in een nieuw tabblad.

Laatste nieuws en ontwikkelingen

Terug naar het overzicht