Wereldmyositisdag: hoe en waarom?

Let op. Dit is een ouder bericht. Het kan zijn dat de inhoud niet meer actueel is.

20 oktober 2023 Ingrid de Groot, diagnosewerkgroep myositis
logo wereld myositis dag

Hopelijk heb je er wat van meegekregen: afgelopen 21 september was het voor het eerst wereldmyositisdag. Al langere tijd was zo'n dag een wens van de vele myositisorganisaties en -supportgroepen. Na het grote myositiscongres in Praag in 2022 hebben een aantal vertegenwoordigers er werk van gemaakt.

Een van die vertegenwoordigers was Ingrid de Groot. Ze vertelt over het hoe en waarom van deze dag.

“Al langere tijd is het een wens van de vele myositispatiëntorganisaties en -supportgroepen om de aandacht te vragen voor myositis in de vorm van een internationale myositisdag. Na het grote myositiscongres in Praag (mei 2022) heb ik met een aantal vertegenwoordigers van die patiëntgroepen het initiatief genomen om er echt werk van te maken. Ongelofelijk hoeveel positieve respons onze vraag om hulp opleverde. Zo kon het dat een handvol mensen met een klein budget voor een grafisch ontwerper in minder dan een half jaar tijd zorgden voor de eerste wereldmyositisdag ooit. Zie ook een eerder nieuwsbericht hierover Deze link opent in een nieuw tabblad. We hopen dat je daar het een en ander van hebt meegekregen. En dat je in de toekomst meehelpt deze dag groter en bekender te maken door het nieuws bijvoorbeeld op je eigen sociale media te delen!

Met ons logo willen we het volgende uitstralen: de verschillende kleuren van de figuren laten zien dat myositis verschillende typen kent en zich bij iedereen anders manifesteert. De figuren reiken elkaar de hand en vinden steun en herkenning bij elkaar. Zo vormen ze met elkaar een cirkel die je ook als wereldbol zou kunnen zien. De roze vlekken binnen de cirkel stellen spiercellen voor, verwijzend naar het belangrijkste kenmerk van myositis: ontsteking in deze cellen.”

Laatste nieuws en ontwikkelingen

Terug naar het overzicht