Tijdens de Spierziektedag op 27 september gaf Tineke Eelvelt, diëtist en lid van het netwerk Diëtisten voor Spierziekten, een presentatie over voeding bij spierziekten.
Voeding en supplementen bij erfelijke spierdystrofieën

Tijdens en na de presentatie kregen we vaak de vraag hoe voedingssupplementen mensen met een spierziekte kunnen ondersteunen. Tineke gaf daarop het volgende antwoord: “Kijk eerst naar je basisvoeding, in plaats van meteen te beginnen met supplementen. Zorg dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt uit gewone voeding. Daarna kun je kijken of je iets kunt aanvullen met extra of bijzondere voeding, zoals eiwitrijke producten. Een diëtist kan je daarbij helpen. Soms zijn aanvullende supplementen nodig , overleg daarover altijd met je arts of diëtist.”
Daarnaast deelde Tineke nog interessante weetjes over eiwitten, die tegenwoordig aan veel producten worden toegevoegd. Ze stelde de vraag: “Hebben we dat extra eiwit in een chocoladereep eigenlijk wel echt nodig?”