Erfelijke drukneuropathieInformeer de fysiotherapeut

Erfelijke drukneuropathie (HNPP) kan niet worden genezen maar er zijn wel manieren om de lichaamsfuncties zoveel mogelijk te behouden en te verbeteren. Fysiotherapie kan helpen bij het omgaan met de beperkingen die de ziekte in het dagelijks leven met zich meebrengt, ook bij verschijnselen als vermoeidheid en pijn.
De brochure Fysiotherapie bij volwassenen met een langzaam progressieve spierziekte is geschreven voor de fysiotherapeut. Er staat informatie in die van belang is bij de fysiotherapeutische behandeling van een volwassene met HNPP.

U kunt de publicatie aan de fysiotherapeut geven en de inhoud met elkaar bespreken.

Fysiotherapiebrochure langzaam progressieve spierziekten downloaden

U kunt de brochure ook bestellen via de webwinkel

Na meerdere aanvallen of in de loop van de jaren kunnen de verschijnselen van HNPP op die van CMT/HMSN gaan lijken. Als dat bij u het geval is, kunt u uw fysiotherapeut wijzen op de brochure Fysiotherapie bij kinderen en volwassenen met CMT/HMSN. Daarin komen o.a. gevoelsstoornissen en een afwijkende vorm van de voeten en handen uitgebreider aan bod.

Fysiotherapiebrochure CMT/HMSN downloaden

U kunt de brochure ook bestellen via de webwinkel

Bij de brochures hoort een instructievideo.

Ervaringen uitwisselen

Mensen met een spierziekte ontmoeten elkaar op het

Hulpmiddelen vinden

Op de hulpmiddelensite staat veel informatie over hulpmiddelen en aanpassingen voor mensen met een spierziekte. Er is ook een tweedehandsmarkt voor hulpmiddelen.