Veelgestelde vragen

Het Spierziektecongres 2020 is online. U kunt het vanuit huis volgen op uw computer, tablet of smartphone.

Nee. Sommige programma’s zijn in Zoom, andere in een webcast. Klik een kwartier van tevoren op de link en volg de instructies. Dat is alles.

Zoom is een programma om online met beeld te vergaderen of een conferentie te volgen. Het is gemakkelijk te gebruiken. Zo hoeft u vooraf niets uit te zoeken of te installeren. Klik een kwartier van tevoren op de link en volg de instructies, dan doet u al mee. Zie de handleiding. Er is gelegenheid vooraf te oefenen met Zoom.

We hebben voor Zoom gekozen, omdat het gebruiksvriendelijk is. Er is inmiddels al veel verbeterd aan de veiligheid. Daarnaast doen wij er zelf ook alles aan om het zo veilig mogelijk te maken. Lees meer

Kijk hiervoor eerst naar uw programma. Is het in Zoom of in een webcast?

 • Voor een webcast is een webcam of microfoon niet nodig.
 • In Zoom hebt u een webcam en een microfoon nodig.
 • Als er meer dan honderd aanmeldingen zijn, schakelen we van Zoom over naar Zoom Webinar. Dan kunt u het programma zonder webcam of microfoon volgen, al kan een microfoon handig zijn voor het stellen van een enkele mondelinge vraag. In de bevestiging laten we weten of uw programma in Zoom Webinar is en wat u nodig hebt.
 • In laptops, tablets en smartphones zit standaard een webcam en microfoon.

Het is eenvoudiger dan u denkt. Mocht u toch problemen ondervinden, dan kunt u in de e-mail waarin u de link ontvangt, lezen wat u kunt doen en hoe u ons kunt bereiken.

Kijk hiervoor eerst naar uw programma. Is het in Zoom of in een webcast?

 • In een webcast komt u niet in beeld.
 • In Zoom komt u in beeld. Anderen kunnen u zien.
 • Als er meer dan honderd aanmeldingen zijn, schakelen we van Zoom over naar Zoom Webinar. Dan komt u niet in beeld. In de bevestiging laten we weten of uw programma in Zoom Webinar is.

Kijk hiervoor eerst naar uw programma. Is het in Zoom of in een webcast?

 • Een webcast wordt opgenomen. U kunt het programma later terugzien, tenzij met de sprekers is overeengekomen dat er geen opname gemaakt wordt, b.v. als niet-gepubliceerd onderzoek ter sprake komt.
 • Zoom wordt nooit opgenomen in verband met de privacy.

De lezingen van experts op video kunt u zo vaak bekijken als u wilt, ook als u niet aangemeld bent voor het Spierziektecongres. De video’s blijven online staan tot en met 28 september.

 • Een webcast kunt u achteraf terugkijken, ook als u niet aangemeld bent voor het Spierziektecongres. Een uitzondering zijn de webcasts waarin met de sprekers is overeengekomen dat er geen opname gemaakt wordt, b.v. als niet-gepubliceerd onderzoek ter sprake komt.
 • Is uw programma in Zoom? Dan kunt u het niet terugkijken. Dat geldt zowel voor Het digitale congres als voor Napraten bij de koffie.

Van alle diagnoseprogramma’s wordt een beknopt verslag gemaakt. Ze verschijnen in de (diagnose)nieuwsbrief.

Het Spierziektecongres is alleen voor leden van Spierziekten Nederland. In juni ontvangt u een uitnodiging.

 • Alle leden die hebben aangegeven uitnodigingen te willen ontvangen, ontvangen een e-mailuitnodiging.
 • Het programma staat ook op deze congreswebsite. Leden kunnen zich daar aanmelden.

Uitzonderingen

 • Er zijn geen diagnoseprogramma’s voor ALS, PSMA en PLS.

Aanmelden kan tot 31 augustus 2020 via deze congreswebsite. Telefonisch aanmelden is niet mogelijk.

Als u zich digitaal hebt aangemeld, ontvangt u direct daarna een e-mail ter bevestiging. (Check ook uw spambox.) In september krijgt u in aparte e-mails een bevestiging, een link naar Het digitale congres of webcast en eventueel een link naar Napraten bij de koffie.

Als u, eenmaal aangemeld, toch verhinderd bent, hoeft u niets te doen. Houd er a.u.b. rekening mee dat u de congresprogramma’s in Zoom niet op een later moment kunt terugkijken.

In september krijgt u in aparte e-mails een bevestiging, een link naar Het digitale congres of webcast en eventueel een link naar Napraten bij de koffie.

Nee, het congres is alleen voor leden van Spierziekten Nederland. Het is niet toegestaan de link door te sturen aan anderen. Zodra wij daarvan een melding krijgen, behouden wij ons het recht voor u de toegang tot het congres te ontzeggen.

Ja. Het is mogelijk bij u thuis met meerdere mensen het Spierziektecongres online te volgen.

Wilt u dan a.u.b. contact opnemen per e-mail (mail@spierziekten.nl) of bellen:  035 548 04 80?