€ 361.500: recordopbrengst voor Winterchallenge

Door: Erik van Uden

Het sportieve evenement van Spieren voor Spieren, de Wintertijd Challenge 2013, heeft een recordbedrag opgeleverd van € 361.500

Gezonde spieren waren goud waard in de nacht van 26 op 27 oktober 2013. Op meer dan 100 locaties in heel Nederland is er door duizenden mensen gesport voor kinderen met een spierziekte met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekten.

Op het hoofdevenement in het Sloterparkbad in Amsterdam nam ambassadeur Louis van Gaal de cheque met de voorlopige opbrengst in ontvangst. De teller staat voorlopig op:  € 361.500,- en dit zal alleen nog maar meer worden. Ten opzichte van vorig jaar is het nu al een verdubbeling van het resultaat.

De Wintertijd Challenge is een jaarlijks terugkerend, fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat in het uur dat de wintertijd ingaat en de klok wordt teruggezet, er op diverse locaties in Nederland wordt hardgelopen, gezwommen, gefietst, gezeild en nog verschillende andere vormen van sport beoefend worden om geld in te zamelen.

Volgend jaar is de Wintertijd Challenge in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 oktober 2014.

Kijk voor meer informatie op www.spierenvoorspieren.nl

Terug naar overzicht