In beweging voor het Spierfonds

Door: Erik van Uden

Deze week is het de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds, de belangrijkste week voor het onderzoek naar spierziekten.

Deze week houdt het Prinses Beatrix Spierfonds weer zijn jaarlijkse inzamelingsactie. Dan moet een belangrijk deel van het onderzoeksgeld voor spierziekten binnenkomen. Voor onderzoekers en patienten een erg belangrijke week. De opbrengst bepaalt mede hoeveel nieuw onderzoek het komend jaar gestart kan worden.

En levert al dat onderzoek ook wat op? Jazeker. Om maar een eenvoudig voorbeeld te nemen. Een onderzoek in Utrecht maakte duidelijk dat een medicijn dat gegeven wordt voor de behandeling van myasthenia gravis ook een werking heeft bij SMA. Na inname verbetert de spierkracht enige tijd. Het houdt dan wel de achteruitgang niet tegen, voor betrokkenen is het een grote winst. In Rotterdam wordt onderzoek gedaan naar een mogelijke gentherapie bij de ziekte van Pompe en dat traject verloopt voorspoedig. Ook daarin investeert het Pronses Beatrix Spierfonds. Meer weten welk onderzoek er gedaan wordt met financiering van spierziektenonderzoek? Kijk dan hier.

Veel leden collecteren al voor het Spierfonds. Maar er zijn nog veel meer manieren waarop u het fonds kunt ondersteunen. Weten hoe? Kijk dan op de website van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Terug naar overzicht