Informatie voor de (kinder)fysiotherapeut over CMT

Door: Jeanine Blaakmeer

Download de nieuwe brochure en wijs uw (kinder)fysiotherapeut erop.

Dat het bij CMT belangrijk is om te blijven bewegen, wordt des te duidelijker nu we binnen zitten. Fysiotherapie kan u of uw kind helpen in conditie te blijven, leren omgaan met pijn en vermoeidheid en bijvoorbeeld zo goed mogelijk te herstellen na een orthopedische operatie.

Waar de fysiotherapeut op moet letten, vindt hij in de nieuwe brochure ‘Fysiotherapie bij kinderen en volwassenen met CMT/HMSN'. Wijs uw fysiotherapeut erop dat hij de brochure gratis kan downloaden. U kunt de brochure ook zelf downloaden en bijvoorbeeld via mail opsturen. Nu live behandeling door corona niet altijd mogelijk is, kunnen veel fysiotherapeuten de behandeling, soms in aangepaste vorm, op afstand voortzetten.

Download de brochure over fysiotherapie bij CMT/HMSN

De brochure is ontwikkeld door Spierziekten Nederland en de beroepsverenigingen voor (kinder)fysiotherapeuten, het KNGF en het NVFK. Daarnaast lazen ook ervaringsdeskundigen, in spierziekten gespecialiseerde artsen en enkele fysiotherapeuten mee.

Een papieren versie zal in de komende maanden beschikbaar komen en verspreid worden onder leden van Spierziekten Nederland. Abonnees en volgers kunnen de brochure tegen die tijd bestellen in de webwinkel. We zullen u daarover later uitgebreider informeren.
 

Terug naar overzicht