Van regen in drup

Op iemandzoalsik.nl staan weer nieuwe blogs online waarin Anke, Gezinus, Nancy en Conny hun ervaringen delen.

Hoe gaat het met mij - door Anke

"Is het niet gek dat een simpele vraag zoveel teweeg brengt? En wat antwoord ik dan als iemand echt belangstelling heeft? Bij Willemien zeg ik dat het goed gaat en dat ik weer wat uitgeruster ben na drukke weken. Dit is echter niet wat ze wil horen. Ze wil horen of ik achteruit ga, of liever, dat mijn spierziekte stabiel blijft." Lees verder.

Eten - door Gezinus

“Veel ouderen zijn ondervoed. Als ze zelfstandig thuis wonen is dat zo’n 10%, als ze thuiszorg krijgen of in een instelling wonen wordt dat geschat op zo’n 30%. Bij mensen met een verstandelijke handicap is ondervoeding, afhankelijk van de ernst van de handicap, ook een serieus probleem.
Hoe zou dat zitten bij onze groep, chronisch zieken en gehandicapten?” Lees verder.

Weer een hobbel genomen! - door Nancy

“Ik was er in mijn naïviteit vanuit gegaan dat scholen openbare gebouwen zijn en dus toegankelijk moeten zijn voor mindervaliden. Niets was minder waar. Minstens de helft van de scholen die we bezochten was slecht toegankelijk of moeizaam of helemaal niet begaanbaar voor Bo.” Lees verder.

Van regen in drup - door Conny

“Verkouden zijn als je je armen en handen nauwelijks kan gebruiken, is beslist andere koek. Enige weken geleden moest ik vergaderingen afzeggen. Per uur zat ik drie kwartier te snuiten. Deze week was het niet snuiten maar deppen; de druppels bleven verschijnen.” Lees verder.

 

 

Terug naar overzicht