Stem op jouw favoriete actievoerder

Door: Prinses Beatrix Spierfonds

De ‘Actieheld’ van het Spierfonds is een titel voor een vrijwilliger die op een bijzondere wijze in actie is gekomen. Dit jaar zijn er zeven genomineerd.

Elk jaar komen veel mensen in actie voor het Spierfonds. Ze dansen, fietsen, bakken koekjes, zamelen flessen in… Op allerlei verschillende manieren vragen zij aandacht voor spierziekten en halen geld op voor meer wetenschappelijk onderzoek. De ‘Actieheld’ van het Spierfonds is een titel voor een vrijwilliger die op een bijzondere wijze in actie is gekomen. Dit jaar zijn er zeven actievoerders genomineerd om ‘Actieheld 2020’ te worden. 

Chantal Luijendijk, Fondsenwerver Acties & Events bij het Spierfonds, vertelt: “Het is bijzonder hoeveel mensen zich elk jaar weer inzetten voor de strijd tegen spierziekten. Omdat ze zelf een spierziekte hebben, van dichtbij meemaken welke impact een spierziekte op iemands leven heeft, of omdat ze iets willen betekenen voor een ander. We zijn blij met ieders geweldige inzet. Ongeacht hoe groot de actie is of hoeveel geld iemand inzamelt, alle aandacht en opbrengst voor de strijd tegen spierziekten helpt ons dichterbij ons doel: alle spierziekten de wereld uit! Om actievoerders in het zonnetje te zetten en ze te bedanken voor hun inzet, hebben we de nominatie voor ‘Actieheld’ in het leven geroepen. Heel Nederland kan stemmen op zijn of haar favoriete actieheld. Degene met de meeste stemmen mag zichzelf ‘Actieheld 2020’ noemen.”

Bekijk de genomineerden en stem op jouw favoriet 
 

Terug naar overzicht