Support: een evenement vol mogelijkheden

Door: Vimla Jaggoe

Van 30 mei tot en met 2 juni 2018 vindt in Utrecht Support plaats, dé beurs voor mensen met een bewegingsbeperking. Spierziekten Nederland is er dit jaar weer bij. U ook?

Support, het tweejaarlijkse gratis evenement voor iedereen met een bewegingsbeperking, staat weer voor de deur. Van 30 mei tot en met 2 juni 2018 vindt de beurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Spierziekten Nederland is er dit jaar weer bij.

Voor wie
Support is de grootste beurs in de Benelux voor iedereen met een bewegingsbeperking, hun familieleden, begeleiders, mantelzorgers en mensen die beroepshalve te maken hebben met de beperkingen die fysieke handicaps kunnen opleggen.

Snufjes en gadgets
In deze week trekken bijna tweehonderd organisaties, bedrijven en verenigingen alles uit de kast om er voor de bezoekers van Support een leuke en leerzame dag van te maken. Er valt van alles te doen en te beleven.
Zo zijn er allerlei nieuwe hulpmiddelen, technische snufjes en gadgets te zien én te testen. Dat doet u bijvoorbeeld op een van de speciaal daarvoor aangelegde testparcours, maar ook direct aan de stand waarbij u persoonlijke begeleiding en uitleg krijgt.

Wat is er verder allemaal te doen op Support?
Er zijn allerlei verschillende testparcours ingericht, zowel binnen als op het buitenterrein, er is een vakantieplein waar mensen informatie kunnen vinden over reizen met een bewegingsbeperking, er is een speeltuin voor de jongere bezoekers en er is een sportvloer van de Johan Cruyff Foundation. Daar kunt u meedoen aan verschillende sportclinics, waaronder rolstoeltennis en basketbal. Het Onbeperktplein is ook een bezoekje waard, daar vinden allerlei activiteiten plaats.

Inhoudelijk programma
Support is ook voor zorgprofessionals als fysiotherapeuten, verpleegkundigen, ergotherapeuten en arbeidskundigen. Voor hen, maar natuurlijk ook voor andere bezoekers, is er dagelijks een doorlopend en afwisselend programma in zes verschillende theaters. Daar worden ruim honderd presentaties gehouden. De theaters zijn ingedeeld naar thema. Ze worden ingevuld door experts, ervaringsdeskundigen, onderzoekers, leveranciers en belangenbehartigers. Spierziekten Nederland verzorgt twee sessies over vermoeidheid en looportheses. Kortom, er is ontzettend veel te doen op Support.

Stand Spierziekten Nederland
Support heeft ook dit jaar een samenwerking met Spierziekten Nederland. Samen richten we een stand in waarin informatie is te vinden over spierziekten en de gevolgen ervan. Ook de Helpdesk Hulpmiddelen is aanwezig met tal van handige hulpmiddelen.
Lijkt het u leuk om in de week van woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni een bezoekje te brengen aan Support en de stand van Spierziekten Nederland? Kijk dan op de website (www.supportexpo.nl) en meld u vast aan. De toegang is gratis. De beurs is tussen woensdag 30 mei en zaterdag 2 juni iedere dag open van 9.30 tot 16.30 uur. 

 

Terug naar overzicht