Test de nieuwste innovaties op Support

Van 30 mei tot en met 2 juni 2018 vindt in Utrecht Support plaats, de beurs voor mensen met een bewegingsbeperking, familie, mantelzorgers en betrokken (zorg)professionals. Komt u ook?

Van 30 mei tot en met 2 juni 2018 vindt in Utrecht Support plaats, de beurs voor mensen met een bewegingsbeperking, familie, mantelzorgers en betrokken (zorg)professionals. Komt u ook?

Vier dagen lang draait het in de Jaarbeurs om zelfredzaamheid en vrijheid. Bezoekers kunnen veel zelf uitproberen om vervolgens hun zelfstandigheid in het dagelijks leven te vergroten. Daarom worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij bezoekers zelf in actie kunnen komen. Zo zijn er meerdere parcoursen waar aangepaste auto’s getest kunnen worden. Maar ook het uitproberen van fietsen of rolstoelen, handbewogen of elektrisch, is mogelijk. Op Support worden meerdere parcoursen neergelegd waarin allerlei obstakels zijn opgenomen, zoals drempels, een stoeprand, verschillende ondergronden als grind en een bruggetje.

Aangepast sporten
Verder biedt Support een breed scala aan sporten om bezoekers de keuze te geven welke sport het beste bij hen past. Op het Cruyff Court, in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, worden verschillende sporten aangeboden, van roelstoelschermen tot framevoetbal en zitvolleybal. Daarnaast helpen vrijwilligers van de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters bezoekers op de lange latten en zitski’s de skirollerbaan af. Als kers op de taart komt Bibian Mentel op zaterdag haar twee gouden plakken laten zien.

Lezingenprogramma
Naast de vele activiteiten is informatie ophalen een belangrijke reden om het event te bezoeken. Hiermee is dit jaar groots uitgepakt. Waar er vorige editie nog twee theaters waren waar sessies werden gehouden, zijn het nu maar liefst zes ruimtes waar bij elkaar 120 presentaties, lezingen en workshops worden gegeven, speciaal gericht op de consument of zorgprofessional. Denk hierbij aan een congres op het gebied van ergotherapie of één gericht op de Wmo, maar ook een theater waar ervaringsdeskundigen hun verhaal delen.

Om bezoekers naast de lezingen van nog meer informatie te voorzien, worden er verschillende pleinen opgebouwd waar men op gemak informatie en inspiratie kan inwinnen. Neem bijvoorbeeld het LetselschadePAVILJOEN waarin samen met Stichting LetselschadeNEWS een plek wordt gecreëerd dat een groot deel van het aanbod op het gebied van letselschade bij elkaar brengt. Maar er zijn ook inspiratiezones van onder andere Spierziekten Nederland waar bezoekers bijgepraat worden en de nieuwste innovaties te zien krijgen. Daarnaast is er het Adviespunt waar Mezzo, Per Saldo en het Nationale Zorgnummer advies geven over zorggerelateerde vraagstukken van bezoekers, van het pgb tot woonaanpassingen en mantelzorg.

Support Innovatie Awards
Om de beste kwaliteit van leven te realiseren, is het van belang continu te ontwikkelen. Op Support worden daarom de beste noviteiten in het zonnetje gezet. Een vakkundige jury heeft zeven innovaties genomineerd waar het publiek via de website op kan stemmen. De jury-, publieks- en aanmoedigingsprijs worden woensdagochtend 30 mei om 11 uur uitgereikt.

Stand Spierziekten Nederland
Support heeft ook dit jaar een samenwerking met Spierziekten Nederland. Samen richten we een stand in waarin informatie is te vinden over spierziekten en de gevolgen ervan. Ook de Helpdesk Hulpmiddelen is aanwezig met tal van handige hulpmiddelen.

Aanmelden
Lijkt het u leuk om in de week van woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni een bezoekje te brengen aan Support en de stand van Spierziekten Nederland? Meld u zich dan aan via deze website. De toegang is gratis. De beurs is tussen woensdag 30 mei en zaterdag 2 juni iedere dag open van 9.30 tot 16.30 uur.

Terug naar overzicht